Türk Kızılay Rize Şubesi’nin olağan genel kurulu Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katılımıyla gerçekleşti. Bahattin Karali’nin yeniden şube başkanlığına seçildiği genel kurula Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Ak Parti Rize İl başkanı İshak Alim’de katıldı.

Genel Kurulda konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık milletimizin, medeniyetimizin sahip olduğu değerler, adalet, insanlık, merhamet için koşuşturan gönüller olduklarını belirterek” Kızılay olarak geçen sene 23 milyon insana yardım ulaştırmışız. 50’ye yakın ülkede yardım yapmışsız. Başta kendi ülkemizin ihtiyaç sahipleri olmak üzere mazlumun gözleri hep bu bayrağı aramış. Bugün Türkiye dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesidir. En zengin ülkesi olmasa da en cömert ülkedir. En fazla muhacire, mülteciye, evini barkını ölümü korkusuyla terk etmiş insanlara kapılarını açmış bir ülkedir. Batı medeniyeti, ülke çıkarları için sınır duvarlarını yükseltirken, sınır tellerine elektrik verirken, kendisine koşan mültecilere çelme takarken, bizler kapılarımızı açtık. Bugün dünyanın daha fazla merhamete ihtiyacı var. Günde 30 bin mülteci oluyor. Ölüm korkusuyla evini terk edip, çoluk çocuğuna bir gelecek sağlamak için, bir ümit için, Afrika’dan, Asya’dan Avrupa’ya doğru geçmeye çalışırken, Akdeniz’de geçtiğimiz 10 yıl içinde 30 bin insan öldü. Sahra’nın çölünden, hayatında görmedikleri suyun içinde son nefesini verdi bir ümit için. Dünyadaki insancıl politikalar, yerini ülkelerin çıkarlarına bırakıyor. Bir ses var ki bu toprakların evladı Recep Tayyip Erdoğan, her platformda ‘dünya 5‘ten büyüktür, mazlumların, insanların haklarını diline, dinine, ırkına bakmadan koruyun’ diyor. Dünya sisteminin acziyetini onların yüzüne haykırıyor. İnsanlığın vicdanının sesi olarak o insanların sesi oluyor. Bizlerde onun onursal başkanlığını yürütmüş olduğu Türk Kızılay çatısı altında devletimizin insancıl politikalarına destek vermek için çalışıyoruz çabalıyoruz” dedi.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ KIZILAY’DAN GÜÇLÜ KIZILAY GÜÇLÜ TOPLUM’A”

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık konuşmasında yeni dönemde Kızılay’ın hedeflerini ve projelerini de açıkladı. Yeni dönemde güçlü Türkiye güçlü Kızılay özetinden yeni bir safhaya geçtiklerini vurgulayan Kınık” Güçlü Kızılay güçlü toplum sloganı ile çalışacağız. Milletimizin her bir ferdini olağanüstü durumlarda yıkılmadan ayakta kalabilecek şekilde hazırlayacağız. Elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. 2030 yılına kadar hedefimiz ülkemizde yoksul insanın kalmaması. Önce canımızı güçlendireceğiz ki cananımıza yardım edelim. Toplumumuzun ihtiyaç sahibi bütün insanlarına ulaşmak için kapı kapı dolaşacağız. Bugün devletimiz toplumu güçlendirmek için kalkınma ajansları İşkur, Kosgeb gibi mekanizmalarla çalışıyor. Buna tamamlayıcı başka bir parça lazım, oda biziz. Devletin mekanizmalarına mecali olmayan, bilgi sahibi olmayanların kapılarını çalışacağız. Gençlerimizin yanına gideceğiz, onlara girişimcilik öğreteceğiz, finans sağlayacağız, ekonomik değer üretebilecek duruma getireceğiz, evlerine ekmek getirebilecek duruma gelene kadar onlara eşlik edeceğiz. Şırnak ve Hakkari’de pilot bölge olarak başladık. Bunu tüm Türkiye’ye yayacağız” dedi.

“18 MİLYON ÖĞRENCİYİ GÜVENLİ YAŞAM KÜLTÜRÜ ÇERÇEVESİNDE EĞİTECEĞİZ”

Afetin zararlarından korunmak için toplumu bilinçlendirmek amacıyla büyük bir eğitim seferberliği başlattıklarını açıklayan Genel Başkan Kerem Kınık “Afetler olmadan önce afet risklerinin azaltılması gerekiyor. Rize’de 31 değişik çeşitte doğal kaynaklı afete maruz kalabiliriz. Bunlar neler ve nasıl tedbirler alabiliriz bunları vatandaşlara anlatmak durumundayız. Devletimiz, belediyelerimiz kontrol mekanizmalarıyla bunları kurallaştırmaya çalışıyor ama vatandaş olarak biz bunun içinde olmazsak bu riskin farkında olmazsak, risklerin önüne geçemiyoruz. Afet affetmez. Afetin zararlarından korunmak için toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ana okuldan lise sona kadar devam edecek büyük bir eğitim seferberliği başlatıyoruz. 18 milyon öğrenciyi güvenli yaşam kültürü çerçevesinde eğiteceğiz. Bu insanlar sağlıklı yaşamı öğrenecekler, kötü alışkanlıklardan korunmayı, afetlerde riskleri nasıl azaltırız, olağan üstü durumlarda ayakta nasıl kalırız öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

HABER:ARZU ERBAŞ