Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Rize Valisi  Erdoğan BEKTAŞ, Vali Yardımcısı  Abdullah ŞEN, Milli Eğitim Müdürümüz  Ahmet Hamdi YILMAZ, Şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda okul idarecilerine hitap eden Vali BEKTAŞ, “Bugün insan için yapılan yatırımın, ülkeler içinde en büyük yatırım olduğunu biliyoruz. Öğrenme anlamında en iyi araç ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bu iş çok uğraş ve fedakârlık isteyen bir görevdir. Bu vesile ile yaklaşan öğretmenler gününüzü kutluyorum. Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığının müfredatında yer almamasına rağmen biz Rize’de 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kodlama eğitimi projesine başladık. Dünyada artık teknoloji üreten donanımlı kişilere olan talep büyük oranda arttı ve dünya çapında mevcut sistemler bu talebi karşılayamamaya başladı. Üniversiteler bilgisayar bilimleri alanında daha fazla öğrenci istiyor. İnternet ve yazılım şirketleri daha fazla yazılımcıya ihtiyaç duyuyor. Tüm bunları karşılamanın yolu gelecek nesilleri bilgisayar bilimleri ve kodlamayla erkenden buluşturmaktan geçiyor. Burada yaptığımız yatırımın faydalarını ilerleyen yıllarda ilimiz ve ülkemiz görecektir.”

Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ´ın ardından Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ güncel eğitim konuları ile ilgili okul yöneticilerimize bilgiler aktardı.