Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, ellerinde bulundurdukları tarihi eserleri satmaya hazırlanan 2 şüpheli yakalandı.
Düzce Valiliği tarafından tarihi eser satmaya hazırlanan kişilere yönelik düzenlenen operasyonla ilgili yapılan açıklamada, piyasaya tarihi eser satışı yapılacağı ihbarı alan Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin operasyon için düğmeye bastığı bildirildi.
İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince D-655 Karayolu Akçakoca Dadalı Köyü mevkiinde içinde bir şüphelinin bulunduğu araç durduruldu. Arama kararı kapsamında araçta yapılan aramada 7 adet Bizans dönemine ait altın sikke ele geçirildi. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine gözaltına alınan şüphelinin Akçakoca’daki evinde de arama yapıldı. Buradaki aramada ise 9 adet cep telefonu, 2 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet ipad, 54 adet sim kart ile evde bulunan başka bir şüphelinin üzerinde 1 altın sikke ele geçirildi. Ayrıca evde bulunan şüphelinin dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından arandığı tespit edildi. Toplamda ele geçirilen 7 adet Bizans dönemine ait sikke ile diğer materyallere el konuldu. Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.