2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü münasebeti dolayısıyla RAMADA Otelde tertip edilen kaynaşma gecesine, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynaşma ve birlik beraberliğin hakim olduğu gecede, Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Oda Orkestrası ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Forklor ekibi sahne aldı.

Selamlama konuşmalarının yer aldığı gecede Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Kasap konuşmasında, “Bu güzel gecede ilimizin tüm paydaş kurumlarının ve il dışından gelen Rizeli hemşerilerimiz bir arada bulunması ve bu güzel kaynaşmanın sağlanması bizleri mutlu etmektedir. Rize’nin kurtuluşu 1918 yılında gerçekleşmiş olduğu gibi, birde Rize’nin fethi var. Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon’u feth etmesi aynı zamanda Rizeyi de beraberinde aynı tarihte feth etmesi geçmiş tarihimizde bilinmektedir. Bizde Rize Belediyesi olarak eski Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’ın da Meclis başkanı olduğu zamanlarda tavsiyesi üzerine ilimizde 26 Ağustos tarihinde fetih kutlaması başlattık. Kent konseylerimizin önemi şehirlerde büyüktür ve belediyelerle ortak çalışmalar yürütmektedirler. Bizde göreve geldiğimizde bunun öneminin bilinciyle Rize Kent Konseyimize destek çıktık ve yer tahsisinde bulunduk. Bu doğrultuda geçen süre içerisinde Rize Kent Konseyimiz ilimizde aktif rol oynamıştır ve çeşitli etkinliklerde yer almıştır. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.