İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Aralık'ta başlayan kış lastiği uygulamasına yönelik, SGK Müdürlüğü önü ile Gündoğdu Bozukkale mevkisinde oluşturulan kontrol noktalarında denetimleri sürdürüyor.

 
Araçların evrak kontrollerini yapan ekipler, araçlara kış lastiği takılı olup olmadığına baktı ve lastik diş derinliği ölçümü yaptı. Denetimlerde, şoförlere kış lastiği kullanmanın önemi hakkında da bilgi verildi.
 
Bölge Trafik Şube Müdürlüğü grup amiri Turan Karabiber, gazetecilere yaptığı açıklamada, ticari taşımacılık yapan araçların kış lastiği kullanmalarına yönelik denetimlere ara vermeden devam ettiklerini belirterek kış lastiği takılmayan ticari araçların sürücülerine Karayolları Taşıma Kanunu gereğince 571 lira para cezası uygulandığını söyledi.
 
Aracı denetimden geçen otobüs şoförü Adem Çolak ise 18 yıl otobüs şoförlüğü yaptığını belirterek kış lastiği kullanmanın önemine işaret etti.
 
Denetimlerin doğru olduğunu ifade eden Çolak, "Tabii ki uygulama yapacaklar. Uygulama, bizim için iyidir. Uygulama olduğu zaman daha tedbirli gidiyoruz. Bizim açımızdan faydalıdır. Bugüne kadar her zaman faydasını gördük zararını görmedik" diye konuştu.