Koronavirüs salgınının engellenmesi, sosyal izolasyonun temini, sosyal mesafeyi korunması ve buluşa hızının kontrol altında tutulması amacıyla İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge kapsamında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, Rize’de birçok işyerinde denetim yapıldı.
1 Haziran tarihi itibariyle başlayan normalleşme süreci kapsamında tekrardan hizmet veremeye başlayan berber, kuaför, alışveriş merkezleri, taksiler, şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaşım, camiler, lokanta, restoran, kafeterya, çay bahçesi, sahil bantları ve spor merkezleri gibi alanlarda faaliyetleri sırasında genelgede belirtilen hususlara uyup uymadıkları eş zamanlı denetimlerle kontrol edildi.
Rize Valisi Kemal Çeber, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye olarak korona virüs salgınıyla mücadele konusunda çok başarılı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek; “Koronavirüs vakalarının ülkemizde görülmeye başlandığı ilk andan itibaren tüm kurumlarımızla iş birliği içinde ve özverili çalışmalar yürütmüştür. Bütün dünyaya oranla salgının ülkemizde sınırlı kalmış olması kurumlarımızın bütün çalışmaları koordineli bir şekilde yürütmesinden kaynaklanmaktadır. 1 Haziran’dan itibaren yeni bir döneme başlamış bulunmaktayız. Salgınla mücadele konusunda yakalamış olduğumuz bu başarıyı korumamız ve daha da başarılı bir hale getirebilmemiz için bu süreçte faaliyetlerine başlayan tüm işletmelerin belirlenen kurallara harfiyen uymaları büyük önem arz etmektedir" dedi.