2017 yılında başlatılan Turizm Amaçlı Yollar Projesi ile 12 yayla merkezi ve Yeşil Yol hattına sahil yolundan başlayarak Kuzey-Güney doğrultusunda oluşacak koridorlar tespit edilerek ve vadiler boyunca var olan yollar kullanılarak bu yolların iyileştirilmesi ve standart geliştirme projelerine ait çalışmalar yapılarak Yeşil yol aksına bağlantıları planlanlandı.

Bu kapsamda Rize il merkezinin yaylaları ile olan tek bağlantı güzergahı Küçükçayır Köyü –Çağırankaya Yaylası arası bağlantı yolu, yol onarım ve beton kaplama inşaatı işi  5.923.000,00 tl  bedelle ihalesi gerçekleşti.

Yapılan ihale ile 16 km yolun onarılması ve 3 km yolunda betonlanması yapılacak olup çalışmaya 2017 yılı Temmuz ayında başlanılarak 2019 yılı Ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.
Turizm destinasyonları için, yapımı tamamlanacak bu yol sayesinde, bölgemize ekonomik anlamda da katkı sağlayacak projelerde gündeme gelecek ve bu projelerin önü açılmış olacak. “Gidemediğin Yer Senin Değildir” felsefesi ile hareket eden Rize İl Özel İdaresi, önemli turizm amaçlı yolları da iyileştirerek, yapılacak yatırımların artmasını sağlamayı amaç ediniyor.