Rize Valilik tören alanında gerçekleştirilen törende  Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RizeCumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Kasap, burada yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz ve Rize'nin İpek Yolu üzerinde olmasından dolayı o dönemde her zaman çekişme ve işgal tehlikesi altında olduğunu belirtti.

1. Dünya Savaşı'ndan Türkiye'nin yorgun çıktığını ve savunmasız bir konumda olduğunu ifade eden Reşat Kasap, "Ülke olarak içerde ve dışarıda her zaman mücadeleyi yaşamaktayız. Bu nedenle bu topraklarda yaşayan insanların dirençli, dirayetli ve her zaman hazırlıklı olması gerekir. Rizeliler kendi kurtuluş sürecini yaşadıktan sonra ülkemizin kurtuluşunda da ortaya koydukları kahramanlıkları da unutmamalıyız. İpsiz Recep komutasındaki kuvvetler batı cephesinde mücadele vermişlerdir. Aynı zamanda İstiklal mücadelesinin ilk deniz şehidi olarak Rizeli Recep Kahya da bu toprakların yetiştirdiği bir insan olarak tarihe geçmiştir. Bu topraklar hem ülkemize hem de dünyaya yönelik bir çok önemli insan yetiştirmiştir, yetiştirmeye de devam edecektir.” diye konuştu.

Rize Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu törende, Vali Bektaş ile vatandaşlar horon oynadı.