Şanlıurfa Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasıyla hazırlıklara başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığının 1989 yılından beri kutladığı Kutlu Doğum Haftası bu yıl Şanlıurfa’da dolu dolu kutlanacak. Şanlıurfa Müftülüğü binasında basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü İhsan Açık, yapılacak programlara yönelik açıklama yaptı. Açık,”Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu çerçevede, artık ülkemizde önemli bir dini, sosyal ve kültürel gelenek haline gelmiş olan ve kamuoyu tarafından büyük ilgi gösterilen Kutlu Doğum Haftasının 2015 yılı teması “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema Hz. Peygamber’in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde ele alınacaktır”dedi.
Hafta boyunca yapılacak etkinliklerin amacı hakkında bilgi veren Açık, şunları kaydetti:
”Peygamberimizi daha iyi tanımak, anlatmak, onun sevgisini canlı tutmak, peygamberimizin örnek yaşayışını özellikle birlikte yaşamaya verdiği değer ve önemi bütün boyutlarıyla gündeme taşımak, birlikte yaşama konusunda fert ve toplum hayatında daha fazla duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak, günümüzde bir arada yaşamaya aykırı söz ve eylemler ile bunların fert ve toplum hayatında açtığı yaralara ve olumsuzluklara dikkat çekmek istiyoruz. Amacımız, vatandaşlar arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik olarak, dini duyarlılık ve birlikteliğimizi canlı tutacak çalışmalar yapmak; vaaz, hutbe, TV ve radyo programları, panel ve konferanslar aracılığıyla tema çerçevesinde topluma sahih dini bilgi sunmaya yönelik çalışmalar yapmaktır."
Bu hedefler doğrultusunda yapılacak çalışmaları sıralayan Açık, şöyle konuştu:
”Kültür veTurizm il Müdürlüğü ile birlikte “Kutsal Emanetler Fotoğraf, Hüsn-ü Hat ve Ebru Sergisi” Piazza Avm’de açılacak. Valilik, Belediye ve resmi kurumlar ziyaret edilecek. Kadınlara yönelik konferans, vaaz ve irşat programları, hatim ve mevlid programları düzenlenecek. Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde Siyer-i Nebi yarışması ve kutlu doğum programı tertip edilecek. “İmam Hatipliler Buluşuyor "Programında Gurup Genç tarafından konser verilecek. Kur’an kursları arasında bilgi yarışmaları. 40 hadis ezberleme yarışması şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı” konulu 9. Sempozyum düzenlenecek. Kutlu Doğum Bahçesi ve kermes düzenlenecek. Köylerde ye mahalleler de dahil olmak üzere şehrimizin her yerinde Kutlu doğum aşı ve tirit ziyafetleri düzenlenecek. Radyo ve TV programları yapılacak. Haiilurrahman Gölü Platosunda Bölge İl Müftülerinin katılımıyla Kutlu Doğum Finali yapılacak.”