TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Barolar Birliği olarak Rize’de bir ilk başlatarak tüm siyasi parti il başkanlıklarını ziyaret etti. Programı kapsamında ilk olarak Ak Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret etti.  İl Başkanı İshak Alim ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Feyzioğlu’na Rize Baro Başkanı Ümit Peçe ve bölge illerin Baro Başkanları eşlik etti. Rize’den bir ilk başlattıklarını söyleyen Feyzioğlu hiç bir siyasi parti ile siyasi particilik anlamında faaliyetlerinin olmadığını belirterek “ Buna dikkat ederiz, siyasi düşüncelerimiz olur, dünya görüşümüz olur, oy verdiğimiz-vermediğimiz siyasi partiler de olur ancak bu makamlarda Baro Başkanlıklarında, meslek örgütlerinin başkanlıklarında siyasi particilik yapılmaz. Bu kesin kuralımızdır. Bugün de yapmıyoruz. Bugün Rize’den bir ilki başlatıyoruz. Rize’deki tüm siyasi parti il başkanlıklarını ziyaret edeceğiz. Amacımız toplumsal iletişimi ve kucaklaşmayı sağlamak. Daha çok kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Milli bir duruşa ihtiyaç var, milli konularda milli beraberliği sağlamlaştırmalıyız, her milli meselede kenetlenmeliyiz. Peki bunu lafta değil özde yapabilmemiz için ön yargıları kırmalıyız. Ön yargılar nasıl kırılır? Siyasi hayatın vazgeçilmezi olan siyasi partileri ayrım gözetmeksizin ziyaret ederek, onlarla tanışarak olur. Siyasi partilerden talebimiz şu özellikle seçim yaklaşırken. Artık toplum kutuplaşmak, bir birinden ayrı düşmek istemiyor. Konuşmak istiyor. Özellikle son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın, besteci piyanist Fazıl Say’ın konserine gitmesini fevkalade olumlu bir adım olarak mütalaa ettim. Doğru bir yönde ilerlediğimizi bu anlamda düşünüyorum. Bizde buna katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin zincirlerini kırıp zirvelere tırmandırmamamız için hiç bir sebep yok” dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ziyaretten son derece memnun olduklarını ifade ederek “Kendi değerleriyle barışık olmayan kendi değerlerini ötekileştiren kişilerin halka rağmen bir şeyler yaptığı dönemleri yaşadık bu ülkede. Dolayısıyla bizim iktidarlarımız döneminde bunlar artık geride kaldı. Artık toplumun değerlerini benimseyen, toplumun değerlerini özümsemiş, toplumun değerlerine yabancı bakmayan o değerlerden dolayı insanları ötekileştirmeyen bir anlayış hâkim oldu. Yine bizim iktidarımızdan önceki dönemlerde siyasi görüşünden dolayı kararların verildiği, insanların yargılandığı dönemler yaşandı çeşitli zulümler oldu. Karar verirken siyasi düşünceler etkili olmamalı. Dolaysıyla bizim de arzuladığımız kesinlikle budur. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü olmalı” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindekiler daha sonra CHP Rize İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Saltuk Deniz ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. CHP İl Başkanı Deniz ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederken bağımsız bir yargı için desteklerinin her zaman devam edeceğini vurguladı.

 MHP Rize İl başkanlığına planlanan ziyaret cenaze dolayısıyla gerçekleştirilemezken TBB Başkanı ve beraberindekiler Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Muhammet Kaçar “yapmış olduğumuz etkinliklerde maalesef bir takım zorluklarla karşılaşıyoruz yer kiralama durumunda dahi zorluklar yaşıyoruz.biz yada başkaları araya girerek bu sorunları çözüyoruz” ifadelerini kullanarak yapılan ziyaret için teşekkür etti.

 İyi Parti İl Başkanı Ayşegül Özyanık  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun ziyaretin ötürü mutlu olduklarını belirterek, "Biz Metin beyin sabahın erken saatlerinden bu yana Rize paylaşımlarını takip ettik. Güzel bir gün geçirdi ilimizde. Bizde kendisini ağırlamaktan ötürü mutluyuz. Kendisine il başkanlığımıza ilimize hoş geldin diyor çalışmalarında başarılar diliyoruz." dedi.

Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Feyzioğlu “konu Türkiye, Türk milleti olduğunda, biz, biriz beraberiz her zaman. Seçimler yaklaşırken biz giderek siyasi ortamın gerildiğini görüyoruz, daha çok gerilebileceğinden de kaygılanıyoruz.  Türkiye şiddet sarmalının içine sürüklenmiş durumda. Sokaklarda sadece yol verdin vermedin diye yılda 100 kişinin öldürüldüğünü biliyor musunuz ? Bizi temsil eden siyaset mekanizması da kavga etmeden konuşmadığı için aşağıya doğru insanlar geriliyor. Tüm siyasi partilerden talebimiz toplumda şiddetin kökünü kazımak için tribünden birbirlerini sövüp saymamaları ve halkın gerçek sorunlarını gündeme taşıyarak kavga etmeden çözümler bulmaları. Türkiye barolar birliği olarak tüm siyasi partileri göreve davet ediyoruz” dedi.

 TBB Başkanı Metin Feyzioğlu parti ziyaretleri sırasında araç kullanmayarak Rize sokaklarını gezdi. Öğle namazını Şeyh Camii’nde kılarak cemaatle görüşen Feyzioğlu bir kermesi de gezerek alışveriş yaptı.

Rize bezi dokumaları satın alan Feyzioğlu 25 kuruş poşet parasını da ödedi. Rize’deki temaslarını sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayan Metin Feyzioğlu Çaykur Rizespor mağazasını da gezerek Yeşil mavi atkı aldı.

Gezisini bu atkı ile sürdürürken Kızılay’ın mobil aracında kan veren Feyzioğlu herkesi kan vermeye davet etti.