Rize’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden atma türkü sanatçısı Ahmet Çakar ile ilgili FETÖ’cülerin sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar tepki topladı. 2016 yılında Ankara'da katıldığı Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'a 15 Temmuz ile ilgili atma türkü söylemiş ve  “Çok yakında kopacak Fethullah’ın kafası” demişti. Çakar’ın ölümünün ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Emre Uslu “Fethullah’ın kafası kopacak demişti, kafasının koptuğu söyleniyor ”şeklinde tweet atarken Mehmet Akif Saka “ kafası kopacak dersin kafanı vura vura ölürsün “yazısını paylaştı.

FETÖ’cülerin yaptığı paylaşımlara tepki gösteren gazateci-yazar Nedim Şener telefonla bağlandığı bir televizyon programında  “ kendi örgüt tabanına moral vermek için ‘bakın bizimle uğraşanların sonu nasıl oluyor’ diye bu tür kazalardan mesaj vermek istiyorlar dedi.


“RİZE NE KÜÇÜK AHMET’İ UNUTUR NE DE FETÖ’CÜLERİ ”

Ahmet Çakar’ın toplum tarafından çok sevildiğini ve o kısa boyuyla  devasa bir insanın ortaya çıktığını belirten Şener” bu koca yürekli insan FETÖ’cülerin içinde öyle bir korku yaratmış ki, fiziksel görünümden kat kat fazlası FETÖ’cüler içinde korku olarak yer edinmiş. Rize ne küçük Ahmet’i unutur ne de FETÖ’cüleri unutur. Rize Ahmet’i öyle bir heykelleştirir anıtını koyar ki ‘ bu FETÖ’ye karşı mücadele eden kahramandı ‘der oradan geçen herkes ona bakar.  İşte FETÖ’cülerin içine de korkuyu böyle salarsın. Bunların tüm amaçları dağılmış olan, psikolojileri bozulmuş olan örgüt üyelerine ölümlerle moral vermek, bizimle uğraştı böyle oldu diyerek. Rize’ye diyorum ki küçük Ahmet’i unutmayın ona yapılanı da unutmayın, unutursanız acınacak hale düşersiniz. O,  o boyuyla o yüreği taşıdı, dev gibi bir korkuyu FETÖ’cülerin içine saldı, ölümüyle bile FETÖ’cülerin gerçek yüzünün bir kez daha anlaşılmasını sağladı. FETÖ’cüler Rize’yi andıklarında Ahmet’i hatırlayacaklar” dedi.


 

“AHMET’İN ADI RİZE’DE YAŞAYACAK “


 Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap Gazeteci- yazar Nedim Şener ile bugün bir telefon görüşmesi yaparak  Rizelinin yiğit ve fedakâr olduğunu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan vefalı olmayı örnek aldıklarını ve Ahmet kardeşimizin aziz hatırasını yaşatmak için şehirde rahmetliyi yaşatacak bir yer oluşturacaklarını, örneğin yaşadığı sokağa veya Belediye tarafından yapılan bir spor merkezine adını koyabileceklerini belirtti.  Nedim Şener’i  Rize’ye de davet eden Başkan Kasap, 15 Temmuz gecesini ve ülkemize yapılan ihanet girişimini asla unutturmayacaklarını vurguladı.