Ülkemizdeki aşılamada, 2. aşamanın 7'nci adımında yer alan 1 milyon 259 bin okul çalışanı için aşılama süreci Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK 'a 24 Şubat 2021 tarihinde ilk doz aşı uygulanmasıyla başlamıştı.

Sağlık Bakanlığı'nın sıraladığı aşı olacak meslek grupları listesinde hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler arasında yer alan öğretmenlerimizin aşılanmasına köy öğretmenlerimizle başlandı.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN, köy öğretmenleri ile birlikte ilk doz aşısını oldu.

Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN: "Salgının başladığı ilk gün itibariyle devletimiz tüm dünyayı kendisine hayran bırakan önlemler alarak hem sağlıkta hem de eğitimde çok önemli adımlar attı. Birçok ülke aşıya erişim sağlama konusunda sıkıntı yaşarken Sağlık Bakanlığımızın özverili çalışmaları ile birlikte ülkemizde bugün itibariyle 10 milyonun üzerinde aşı yapıldı. Bu doğrultuda hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler arasında yer alan öğretmenlerimizin aşılanmasına da 24 Şubat 2021 tarihinde köy öğretmenleri ile başlandı ve ilk aşıyı da Sayın Bakanımız örnek olması adına yaptırdı.

Bizler de köy öğretmenlerimizle birlikte ilk aşımızı olduk. Sağlık Bakanımızın ifade ettiği gibi aşılanma oranımız arttıkça hayatımızın normale dönmesi de o kadar çabuk olacaktır. İnşallah yapılan aşılarla birlikte eğitim camiamız da bu hastalıktan korunacak ve geleceğimizi şekillendirecek yavrularımızın her daim başında olacaklardır. " ifadelerini kullandı.