2015 yılının Mayıs ayında Rize merkezde sağlıklı bir çocuk olarak dünyaya gelen Ömer Asaf Kayış 5 aylıkken rahatsızlanması ile tanıştığı hastane kapılarında hastalığına bir teşhis konmasını bekliyor.7 yıllık evli Suna ve Embia Kayış(31) çiftinin tek çocukları olan Ömer Asaf, Ekim 2015 bir anda ağlamaya ve morarmaya başlaması ile  önce acile oradan da ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü. Trabzon Samsun ve Ankara hattındaki özel devlet hastanelerinde geçen 3 yıl boyunca mide kanamasından ataklara kadar türlü badireler atlatan ve kafasını tutamaz hale gelen, solunum cihazına bağlı kalan Ömer Asaf’ın rahatsızlığına bir teşhis konulamadı. Anne Suna Kalender Kayış geçirdiği zorlu süreci anlatırken duygu dolu anlar yaşarken çocuğunun hastalığının teşhis edilmesini istedi.  Kayış “5’inci ayına kadar normal bir çocuktu. 5’inci ayında bir anda ağlamaya ve morarmaya başladı., hastaneye kaldırdık. Ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildik. Çeşitli tetkikler yapıldı, ama teşhis konulamadı. Eve sevk edildik. İlaç tedavisi almadığımız halde bayağı toparlamaya başladı. Kafasını tutmaya ağzından yemeye ellerini hareket ettirmeye başladı. 1 yaş aşılarından sonra 6 ay kadar ateşlenme süreci oldu. Mide kanaması geçirdi. KTÜ’ye gittik, oradan da Ankara’ya sonra ilaç yan etkisi ile Samsun’a gittik. Gittiğimiz hastanelerde birçok gen, metabolik taramalar yapıldı, ama bir tanı konulamadı” dedi.

“3 YILDA MADDEN VE MANEN TÜKENDİK”

Ömer Asaf’ın bilincinin yerinde olduğunu, eskiye göre tepkilerinin daha yavaş olduğun belirten anne Suna Kayış “anneyi babayı tanıyor, olanı biteni anlıyor, çevresindekilerin farkında, çizgi film izliyor. Burası hem oturma odamı hem oğlumun bizim yatak odamız. Biz burada yaşıyoruz ve oğlum için gereken her şey burada var. Odamız medikal malzemelerle dolu. Solunum cihazı, oksijen cihazı, oksijen tüpü, elektrik kesintisine karşı güç kaynaklarımız ve jeneratörümüz. Bunları kendi imkanlarımız ile sağladık. Devletimizin sağladığı şeylerde var ancak birçok şeyi kendimiz alıyoruz. İl dışından kargoyla getirtiyoruz, maddi olarak çok külfetli. Yakınlarımızın çevremizdekilerin yardımıyla ihtiyaçları gideriyoruz. Çok zor bir durum içerisindeyiz” derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Kayış ailesi medikal bakım malzemeleri ve giderleri karşılamak için yardım kampanyası başlattık Rize Valiliğinden alınan izinle hesap açan aile Ömer Asaf için sizlerden yardım bekliyor.

Ziraat Bankası

Hesap Adı:Ömer Asaf Kayış adına yardım hesabı

Hesap sahibi:Suna Kalender Kayış

hesap no:73735607-5004  248-RİZE ŞUBESİ

IBAN:TR34 0001 0002 4873 7356 0750 04