Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap sanal alemde başlayan ve medyaya yansımasıyla tartışma konus olan Cumhuıriyet Meydanı düzenlemesi projesindeki Atatürk heykeli konusunda bir açıklama yayınladı. Açıklamasında bu olay üzerinden rant sağlamaya çalışan ve kamuoyunu rahatsız ederek huzursuzluk oluşturan, asılsız iftiralarda bulunan kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlattığını belirten Başkan Kasap'ın açıklamasını değişik yorumlara mahal vermemek için aynen yayınlıyoruz.

"RİZE BELEDİYE BAŞKANI
Prof. Dr. Reşat Kasap'tan Kamuoyuna Duyuru
30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde halkımızın beklediği önemli projelerden biri olan Cumhuriyet Meydanı'nın yenilenmesi projesinin çalışmaları, bir buçuk yıldan beri gerek görsel, gerekse fiziki olarak devam etmektedir.
Bu proje çerçevesinde,  ülkemizin çoğu ilinde olduğu gibi, Atatürk heykelinin ilimizin valilik tören alanına taşınması öngörülmüştür. Bu bağlamda çalışmalar devam etmekte iken,  Atatürk heykelinin belediye tarafından yıkılacağı şeklinde son bir hafta içinde çirkin, ahlaka ve adaba sığmayan bazı yalan haberler servis edilerek yayınlanmıştır.
Bunun üzerine Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk heykelinin durumu ile ilgili olarak; tarafımdan yapılan açıklama dahi belirli kesimlerce çarpıtılarak amacı dışına çıkartılmıştır. Bu kesimler hadlerini aşarak mesnetsiz olarak Cumhuriyet meydan için Atatürk Heykeli ile çay bardağı arasında “Atatürk mü? Çay Bardağı mı?” şeklinde referanduma gidileceği iftirasını uydurmuşlardır. Bu tarz yaklaşım; Belediye başkanlığım ve 29 yıllık akademik hayatım ve ortaya koyduğum vizyonumla asla bağdaşmayacak bir hakarettir.
Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve asılsız iftiralara inanmamaları ve projelerimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgi alabilmeleri için belediyemizin resmi internet sayfası olan www.rize.bel.tr web adresinden ulaşmalarını öneriyoruz.
Bu yalan ve iftira haberlerin sonucu olarak, halkımız arasında tartışma ve ayrımcılık duygusunu oluşturarak, Atatürk’e, Rize’ye ve Rize Belediyesi’ne, ayrıca da şahsıma yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyorum. Bu olay üzerinden rant sağlamaya çalışan ve kamuoyunu rahatsız ederek huzursuzluk oluşturan, asılsız iftiralarda bulunan kişi veya kişiler hakkında hukuki süreci başlatıyorum.
Saygılarımla...
22/09/2015
 
Prof. Dr. Reşat KASAP
Rize Belediye Başkanı"