Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanı projesiyle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Başkan Kasap, açıklamasında şu ifadeler yer verdi;

"30 Mart yerel seçimlerinden önce ortaya koyduğumuz adını da 10 Numara projeler olarak adlandırdığımız bir proje kategorimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden yapılandırılması projesiydi. Proje gerçekleştirildiğinde meydanın alt kısmında yaklaşık 350 araçlık bir otopark düşünülmektedir.
 
Özellikle meydan şehirlerin en önde olan mekanlarından bir tanesidir. Buna yönelik olarak tabi ki bir proje çalışması hazırlıkları yapılmaktadır. Bu yaklaşık bir yıldan daha fazla bir süre içerisinde yapmaya çalıştığımız, hatta kamuoyuyla zaman zaman paylaştığımız bir projedir. Bu proje gerçekleştirilme safhasında şu anda meydanın içerisinde bulunan Atatürk heykeli, zaten resmi törenlerin bir kısmının yapıldığı, hatta yapılma noktası için hazırlanmış olan Valiliğin tören alanına bunun zaten geçici süre olarak taşınması söz konusudur. Proje yapılırken ister istemez Atatürk heykeli resmi tören alanı olarak kabul edilen Valiliğin önündeki tören alanına taşınacaktır. Daha sonra projede gelişmelerin nasıl olacağına dair şu anda kesinleşmiş bir karar bulunmamaktadır. Buna rağmen projemiz üzerinde çalışmalar yapan ekibimiz bu manada oluşturduğu bir taslağı meydandaki alanda paylaştı. Bunun içerisinde Atatürk heykelinin olup olmayacağı yönünde henüz karar verdiğimiz bir çalışma yapılmadı. Buna karar verirken elbette kamuoyuna paylaşılır, gerekli adımlar atılır. Bunu bu şekilde sanki Atatürk heykelini Rize'den kaldırıyorlar gibi bir kamuoyu oluşturmak en basit tabiriyle abesle iştigaldir. Çünkü bizim ne öyle bir tarzımız var, ne öyle bir yaklaşımımız var. Bunu böyle niye yapalım ki zaten. Bu manada yapılacak olan tek şey, inşaat sürecinde heykelin valilik tören alanına taşınmasıdır. Ondan sonraki sürece o zaman karar vereceğiz.
 
Bu yöndeki çalışmalarımız sadece meydan projemizle sınırlı değildir. Örnek verecek olursam bizim kentsel dönüşüm çalışmalarımızdan, yine 10 Numara Projelerimizin içinde olan adına Timya Vadisi dediğimiz 759 konutluk kentsel dönüşüm projemizde yine Rize'nin en nadide camilerinden bir tanesi olan Orta Camii de yeni bir alana taşıyacağız. Rize'yi yeniden oluşturmaya çalıştığımız projelerle, bölgesinin önemli bir yıldızı haline getireceğimiz projelerle elbette şehrimizde bazı değişiklikler yapacağız. Bu değişiklikler çerçevesinde ortaya koyacağımız projelerin içerisinde bazı mekanları bazı yerlere taşıma şeklinde adımlarımız olacak."