Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek Türkiye'nin ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın, her iki ilin turizm potansiyelini arttırması bekleniyor.
Rize merkeze 34, Artvin'e ise 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye ve Avrupa'nın Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize-Artvin Havalimanı'nın iki ilin, hatta Batum'un ihtiyacını karşılamaya dönük planlanmış çok önemli bir proje olduğunu belirtti.
Deniz üzerine havalimanının dünyada örnekleri olduğuna işaret eden Bektaş, Türkiye'nin de Ordu-Giresun Havalimanı ile bu alanda önemli bir yer edindiğini ve önemli bir potansiyele büyük hizmet verdiğini söyledi.
"Trabzon'un doğusunda iyi planlanmış ve hazırlanmış bir proje"

Vali Bektaş, Trabzon Havalimanının çok yoğun hizmet verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Rize-Artvin Havalimanı, Trabzon'un doğusunda iyi planlanmış ve hazırlanmış bir proje. Projenin büyük getirisi olacak. Ovit Tüneli Projesi olmadan nasıl Ovit Dağı'na bir kış turizm merkezi düşünülemiyordu, Rize-Artvin Havalimanı Fırtına Vadisi, Ayder ve Kaçkarlar bazlı bütün doğal turizm projelerimizi tetikleyen bir unsur. Ayder'de büyük bir kayak projesi geliştiriyoruz ama bunu mümkün kılan havalimanı projesinin başlamış olması. Havalimanına başlamış olmasaydık Ayder'de kayak merkezi projesinin gerçekleşme ihtimalini çok yüksek göremezdik."
Vali Bektaş, Ordu-Giresun Havalalimanının yapılmasıyla hareketlilik, seyahat ve iç turizm açısından Ordu ve Giresun'un başka bir çehreye kavuştuğunu belirterek, benzeri bir gelişmeyi havalimanıyla birlikte Rize ve

Artvin'de de beklediklerini kaydetti.
Daha işin başında olduklarına vurgu yapan Vali Bektaş, "Doğru yürümeyen hiçbir şey yok. İhale ve müteahhit seçimi yapıldı. Yer teslimi nisanda yapıldıktan sonra bir temel atma düşünülüyor. 3 senelik bir yapım periyodu var. Umarım kısa sürede başlar ve biter. Bölge de çok köklü, temelli hayallerinden birine daha kavuşmuş olur." dedi.