Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan 14 Şubat 2015 tarihli meteorolojik değerlendirmeye göre, 17 Şubat 2015 Salı günü ve 18 Şubat 2015 Çarşamba günleri arasında ilimizde kar yağışı olacağı bildirildi.

Son kar yağışında Rize Belediyesinin yetersiz kaldığı konusunda çok büyük eleştiriler gelmişti. Belediyenin hazırlıklı olmasına rağmen şehir merkezinde ana arterlerde ulaşım sorunu yaşanması ve şehir merkezinde uzun süre kardan dolayı ulaşımın aksaması tüm eleştiri oklarını Rize Belediyesine yöneltmişti. Yine Rize bir kar arefesinde. Belediye önceki kar yağışında olduğu gibi yine gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'de kar yağışından dolayı oluşabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların gereken tedbirleri almalarını, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve özel araçlarıyla trafiğe çıkmak zorunda olan vatandaşların zincir bulundurmalarını belirterek, Rize Belediyesi olarak kar yağışının getireceği olumsuz koşullara karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.