Rize Belediyesi tarafından projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Metro İstanbul A.Ş’ye yaptırılan ve ihaleye hazır hale gelen Teleferik Projesi’nin Rize’nin turizmine önemli derecede katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Vatandaşların dinlenme amaçlı şehrin üst kısımlarında bulunan sosyal tesislere ulaşmasını sağlayacak olan teleferik projesinde yaklaşık olarak 30 dönümlük arazinin kamulaştırması tamamlanmıştı.

Rize sahilinden Dağbaşı mevkiine yapılması düşünülen teleferik Projesi, daha sonraki süreçte Isırlık mevkiinde yapılacak olan “Isırlık Kent Ormanı ve Mesire alanı” olarak düşünülen alana uzatılacak şekilde tasarlanıyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehirle ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, bir taraftan da iftiralara uğradıklarını ifade etti.

Başkan Kasap, “Bir takım kişiler teleferik projemizin durdurulduğu yalanı ile kamu oyunu yanıltmaya çalıştı. Hemşehrilerimden ricam belediyemizle ilgili bizden duymadıklarına ve dedikodulara itibar etmemeleridir. Biz var gücümüzle hem günlük işlerimizi yaparken hem de Rize’nin önünü açacak projeleri yürütüyoruz. ’10 Numara Projelerimiz”den 7 tanesine başlamış bulunmaktayız” dedi.

Bu iftiraları yapanların ya FETÖ’cü artıkları yada siyasi ikbal arayanların olabileceğini ifade eden Başkan Kasap, “Biz Allah rızası için çalışıyoruz.