Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ( DOKA ) tarafından sunulan teknik destek programları hibeleri, yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

DOKA Teknik Destek Programı kapsamında sunmuş olduğu projesine hibe destek alan Rize Belediyesi, ilimizde MAKS/CBS Eğitimi verilmesi noktasında ev sahipliği yapacak.

Rize Belediyesinin ev sahipliğinde Belediye hizmet binasında ilerleyen süreç içerisinde  Rize'de bulunan başta 18 belediye olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak Coğrafi Bilgi Sistemleri ve bir Coğrafi Bilgi Sistemi yazılımı olan ArcGis kullanımı konusunda eğitim verilecek. 4 gün sürecek olan eğitimde Rize il sınırları içerisinde bulunan belediyelerde ve çeşitli kurumlarda görev yapan toplamda 30 kişiye eğitim verilecek.

Verilecek olan Eğitimin içeriği ise şöyle;
1. Coğrafi Bilgi Sistemlerine CBS' ye Giriş
Coğrafi Bilgi Sistemleri CBS nedir, nerelerde kullanılır ve gereklidir, CBS alanındaki gelişmeler ve genel bilgilerin detaylı sunumu, CBS'nin temel kavramlar, bileşenler vr fonksiyonların taranması.
Konumsal veri nedir, türleri ve özellikleri nelerdir, kurumsal veri tabanlı soru ve analizi uygulamalarının anlatımı.
2. Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamalarında ArcGIS Kullanımı ve CAD Tabanlı Konumsal / Mekansal Verilerin Entegrasyonu ve Sonuç Ürün Yönetimi
Bir Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımı olan ArcGIS Deskop Arcview yazılımının yüklenmesi,
Coğrafi/ kurumsal veritabanı hızlandırma, Raster ve Vektör verilerin kulanımı, ArcMap'te CAD tabanlı sayısal verilerin aktarılması ve görselleştirme çalışmaları.

KURUM ÇALIŞANLARININ ALACAĞI BU EĞİTİM SAYESİNDE VATANDAŞ İŞLEMLERİNİ DAHA KOLAY YAPABİLECEK.
Alınacak olan eğitimin sonucunda sistem tam olarak çalışmaya başladığı zaman dilimi içerisinde,Rize'de vatandaşların Kuruma münacatı esnasında kurum çalışanları tarafından aynı işlemin defalarca tekrar edilmediği, zaman ve  emek tasarrufunun sağlandığı, hata payının aza indirildiği, hataların kolay ve hızlı bir şekilde düzeltildiği bu teknolojik program sayesinde vatandaş daha kolay işlemlerini halledebilecek.
Teknolojiye sürekli ayak uydurmanın toplumun yararına olacağının daima bilinci içerisinde olan Rize Belediyesi bu program sayesinde daha hızlı ve güvenilir hizmet verecek.