Vali Ersin Yazıcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen veda yemeğine Konya İl Jandarma Komutanlığı'na atanan J. Kd. Alb. İsmet Cansaran,Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize'de görev yapan Mülki İdare Amirleri ile Düzce Akçakoca Kaymakamlığı'na atanan Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanan Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Sakarya Geyve Kaymakamlığı'na atanan Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Artvin Ardanuç Kaymakamlığı'na atanan İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, Burdur Merkez'de görevlendirilen Kalkandere Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.


YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK ÜZERE…

Atamaları gerçekleşen mülki idare amirleri adına konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Özer, "Elimizden geldiği kadar mesleğin verdiği saygı ve hürmetle görevlerimizi yapmaya çalıştık. Bizler buradaki görevlerimizi bitirdik. Şimdi bir başka yerde bayrağı elimize alıp orada da hizmet vereceğiz. Rize'mizin devam eden projeler başta olmak üzere planlanan projelerde tamamlanıp uygulamaya geçtiği takdirde layık olduğu marka değere mutlaka ulaşacağına canı gönülden inanıyoruz. Şimdi tüm yaşanmışlıklarımızı heybemize koyup Mevlana'dan bir deyişle 'yeni şeyler söylemek üzere' aranızdan ayrılıyoruz.  Bugün bizler için bu geceyi organize eden başta Valimiz Sayın Ersin Yazıcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Rize'de kurum ve kuruluşlarla koordineli ve güzel bir ortamda görev yaptıklarını belirten Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ise, "Çalıştığımız süre içerisinde bizlere desteklerini esirgemeyen valimize, kıymetli eşlerine ve ilimiz protokolünün değerli üyelerine çok teşekkür ediyoruz." ifadelerinde bulundular.


KALBİMİN YARISI RİZE…

İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb İsmet Cansaran da kalbinin yarısının kaldığı Rize'den memnun ve bir o kadar da güzel duygularla ayrıldığını söyledi.

Konuşmasının devamında Sayın Valimiz ve burada görev yapan protokol üyeleri gibi güler yüzlü değerli insanları tanıma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu ifade eden J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize'den gülümseyerek ve gönül rahatlığı ile yeni görev yerine gideceğini ifade etti. Yemeğe katılan herkese teşekkür eden J. Kd. Alb İsmet Cansaran, her şey gönlünüzce olsun diye konuştu.

Yemekte konuşan Vali Yazıcı,  tayini çıkan Mülki İdare Amirlerine başarılar dilerken, "Biz bir aileyiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.

Hizmetlerinin vatandaşa götürülmesinde mülki idare amirlerinin rolünün önemine değinen Vali Yazıcı, "Bugün, Rize İlinde görev yapan Mülki İdare Amiri arkadaşlarımızın İçişleri Bakanlığı'nın Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile başka illere tayini çıkması nedeniyle organize ettiğimiz yemekte hep birlikteyiz. Mülki İdare Amirleri sağlıktan eğitime, güvenlikten kalkınmaya kadar, yaşlısıyla, genciyle, öğrencisiyle kısacası insana hizmet etmeyi gerektiren her türlü sorunla ilgilenirler. Mülki idare mesleği vatandaşların işlerini kolaylaştırma konusunda çok büyük sorumluluğu üzerine almış durumdadır. İlimiz insanına verdiğiniz hizmetlerden dolayı Rizeliler adına teşekkür ediyorum. Sizleri daima güzel duygularla anacağız ve hatırlayacağız. Hepinize çok teşekkür ediyor, yeni görev yerlerinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bu bir veda değil hoş bir sedadır. Her şey gönlünüzce olsun."dedi.

İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran ile 1 yıl beraber çalıştıklarını, kendisinin üstün görev anlayışının yanı sıra insani olarak çok özel meziyetlere sahip bir insan olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, Albay İsmet Cansaran'ın modern askerlik ile yöneticilik vasıflarını üzerinde taşıyan bir komutan olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, J.Kd. Alb.İsmet Cansaran, Vali Yardımcıları Mehmet Özer, Şefik Aygöl ile Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş , İkizdere Kaymakamı Abdil Koç ve Kalkandere Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman'a günün anısına hediye takdim etti.