Gruptakiler otomobillerine, "Çocuk istismarına DUR de" yazılı pankart astıktan sonra Rize'ye hareket etti. Farları açık olarak 18 kilometre yol giden gruptakiler, daha sonra Rize Valiliği önündeki meydanda toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup, çeşitli dövizlerle çocuk istismarına tepki gösterdi.

Rize Valiliği önü Atatürk Heykeli önünde ellerinde bulunan pankartlar ile basın açıklaması yaptı. Gerçekleşen basın açıklamasında STK lar ve Gurup adına konuşan Canan Morgül Köse, TBMM’de görüşmelerine başlanan cinsel istismar ve tecavüz olaylarında idam cezasının çıkmasını beklediklerini dile getirerek “Çocuklara karşı istismar düşüncede olanların idam edilmesini talep ediyoruz. Aileler olarak çocuklarımızı vatana, millete ve bayrağına karşı iyi yetişen birer fert olarak yetiştirmek istiyoruz. Tek amacımız çocuklarımızın geleceğidir, bu çocuklarımıza karşı kötü zihniyette olan ve çocukların geleceğini karartan zihniyetlere karşı devletin üstüne düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Çocukların geleceğini karartan bu zihniyetin idam cezası veya en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı korumak devletin asıl görevidir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI HAKKINDA BASIN BİLDİRİSİ

bugün burada masum çocuklarımızın dokunulmazlık haklarını savunmak için toplandık.
Amacımız, Çocuk cinsel istismarı hakkında toplumsal farkındalık yaratmak. Arzumuz süt kokan masum yavrularımızın canlarına kasteden kirli zihniyetli canilerin en ağır şekilde yargılanmaları, idam ile cezalandırılmalarıdır. Yetkili birimlerin bu konuda sesimizi duymasını, meclisimizin gerekli yasal zemini hazırlayıp Tecavüz ve cinsel istismar suçu işleyen canilerin idam yolunu açmasını istiyoruz.
Anne ve Babalar olarak bu noktada en büyük görevimiz hatta ödevimiz. Çocuklarımızı kendilerini en açık şekilde ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek. İstemedikleri durumlara karşı onları zorlayıcı bir tutuma maruz bırakmamaktır.

Haklı olarak onları topluma karşı güven duygusuyla büyütüyoruz bu noktada bir “ama”yla yetiştirmek zorundayız. Yabancıların iyi niyetli yaklaşımlarını, aynı yöntemle kullanan kötü niyet sahibi insanlar var. Dolayısıyla Çocuklarımız bu ayrımı yapamayacak kadar masum olduklarından, onları kendi ellerimizle ateşe atmayalım. Anne baba olarak bilinçlenmek, ve çocuklarımızı kötülüklere karşı hazır olarak yetiştirmek hepimizin görevidir.

Bu konu kapsamında yasaların yetersizliğinin farkındayız. Vatandaşlar olarak, gerekli çalışmaların en detaylı şekilde hazırlanmasını ve gerçekten bu hassasiyetleri tatmin edici netice ile sonuçlandırılmasını beklemekteyiz.

Bu bilinçle bir araya gelerek bizlere destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.