Rize’de turizmin gelişmesi için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olan 5 yıldız otel için inşaat çalışmaları başladı.



Yıllardır eksikliği yaşanan ve bu eksikliğin kapatılması için türlü adımların atıldığı 5 yıldızlı otel için Maliye Bakanlığı’nın yer tahsisi yaptığı alanda temel demirleri örülüyor. Yap- işlet- devret modeli  ile yapılan otelin  ihalesini alan Temizel  Turistik Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş. yaklaşık 30 Milyon TL’lik yatırıma hızlı başladı.49 yıllığına oteli işletecek olan Temizel grup Engindere Mahallesi’nde eski öğretmenevinin bulunduğu 14 bin 200 metre karelik alanda yatırımı gerçekleştiriyor.



İnşaatın proje müdürü İnş. Müh. Sıtkı Sualp  7200 metrekare alanda yükselecek inşaatın hava şartlarına bağlı olarak 18- 20 ay gibi bir sürede bitirilmesinin hedeflendiğini, ilk etapta 100 kişilik bir ekiple inşaatın başladığını, katların yükselmesiyle bu sayının artacağını belirtti.



Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu bu projesini RTSO’nun Rize kamuoyunun gündemine getirdiği en önemli projelerden biri olduğunu hatırlatarak, bu otel bölgede turizm lokomotifi görevini üstlenecek, önemli bir eksikliği giderecek, gördükleri hizmet karşısında Rize’ye gelen her turist bir turizm elçisi olarak buradan ayrılacak ve  gittikleri her yerden Rize’ye insanları yönlendirecektir dedi.