Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez ilçe başkanı Sedat Toprak, Rize belediye başkanı Reşat Kasap’a hitaben çok sert açıklamalarda bulundu.  Reşat Kasap’ı Türkiye’deki kardeşlik ortamını bozmakla suçlayan Toprak, Açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;
15 Temmuz darbe girişimi, başarısızlıkla sonuçlanınca “ Bir musibet, Bin nasihatten evladır” sözü ülkemizin her yerinde karşılık bulmaya başladı.
Bu kanlı kalkışma herkesi yeniden düşünmeye sevk etti. “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” denilerek daha önce olmaz denilenler olmaya başladı.
7 Ağustos’da Yenikapı mitingi bir araya gelmez denilenleri ortak aklın etrafında buluşturdu.
Ancak Rize Belediye Başkanı, “inadım inat “ diyerek Demokrasi ve Cumhuriyet meydanındaki Atatürk heykelini kaldırmaktan vazgeçmedi.
Belediye Başkanını Uyarıyoruz,
Derhal Cumhuriyetin Fabrika ayarlarına geri dön. Türkiye’de oluşan kardeşlik ortamını bozmaya hakkında yok, haddinde olamaz.
Rize senden belediyecilik yapmanı bekliyor, milletin değerleri ile uğraşmayı bırak bir an önce asli görevlerini yerine getirmeye bak !
Türkiye’nin 15 Temmuz’da sonra çok farklı olduğunu anlamaya çalış.
Bu uygulamaları biz CHP’lilere anlatman imkansız ancak Yeni Türkiye’de kendi partililerine de anlatamayacağına inanıyoruz.  Atatürk heykelini kaldırmanın sana da partililerine de bir faydası olmaz.
Rize’yi Türkiye’nin gündemine taşımanın olumlu başka yollarını aramalısın.
CHP olarak sorumluluk bilinciyle bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz…