Rize Ticaret Borsası, üyelerinin hizmet taleplerini karşılamak, verilen hizmet kalitesini sürekli arttırmak, kaynakları etkili ve verimli kullanarak bölge ekonomisine hizmet etmektir amacıyla çıktığı yolda  gelen talepleri değerlendirerek eğitim çalışmaları yapıyor.  Bu çerçevede üyelerinin talepleri doğrultusunda  Forklift eğitimi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Borsa arasında ‘İş Makinaları Sürücü Eğitim Kursları’ düzenlenmesine ilişkin ‘İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Kurs için alınan  ön kayıtlar da yoğun taleple karşılaşıldı. Forklift eğitimi için borsaya 120 kişi başvuru yaptı. Gösterilen yoğun talep sonrası eğitim guruplara ayrıldı. İlk gurubun eğitiminin  tamamlanmasının ardından, ikinci gurubun  eğitimleri yapılacak. Temel eğitimle başlayıp uygulamalı olarak devam edecek kurs sonunda yapılacak sınav sonrasında başarı gösterenlere Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika verilecek.

Eğitimciler, İş Makineleri kullanma ehliyetlerini alabilecekleri sürücü kurslarının Rize'de bulunmadığını, bu belgeleri en yakın il olan Trabzon da açılan kurslara giderek temin ettiklerini ve bunun da zaman, para ve iş gücü kaybına neden olduğu söyleyerek, aldıkları eğitimden memnun olduklarını dile getirip Rize Ticaret Borsası'na sağladığı bu imkandan dolayı teşekkür ettiler.