Rize merkeze bağlı Dörtyol köyünde meydana gelen heyelanda dağdan gelen kütle, Çağlayan Irmağı'nın yolunu kapatınca 30 metre derinliğinde gölet oluştu. Göletin taşma ihtimaline karşı çevredeki evler boşaltıldı, karayolu ulaşıma kapatıldı. Suyun kontrollü olarak tahliye edildiği sırada ise işçiler birbirlerini, 'Kaçın su geliyor' diye bağırarak, uyardı. 

Merkeze bağlı Dörtyol köyünde dün gece meydana gelen heyelanda dağdan gelen dev kütle, Çağlayan Irmağı'nın önüne set çekti. Bu nedenle de su birikmeye başladı. Bölgede sabah saatlerine kadar 30 metre derinliğinde gölet oluştu.

Salarha Belediye Başkanaı Hasan Kara ikinci bir tehlikenin eşiğindeyiz diyerek vatandaşları uyardı. Kara yaptığı açıklamada:  " dün akşam taşan ve Horasan mevkiinde menfezi kapatan ırmak üzerinde Çağlayan alım yerinin olduğu dağ koptu, dere içinde barajlama yaptı. Her an patlayabilir. Özgür Çay Fabrikası ve çevredeki araç gereçler tedbiren boşaltıldı. Salarha Yolu ulaşımı Dörtyol üzerinden sağlanacaktır. Vatandaşlarımıza duyurulur" açıklamasında bulundu.

Suyun taşma ihtimaline karşı çevredeki evler boşaltıldı. Rize- Salarha Karayolu ulaşıma kapatıldı. Karayolları ekipleri, iş makineleriyle dere yatağını açarak, suyun kontrollü olarak tahliyesi sağladı. İşçilerin birbirlerini 'kaçın su geliyor' diyerek uyardığı tahliye, kameralar tarafından kayda alındı. 2 saat süren su tahliyesinin ardından vatandaşlar, evlerine döndü. Karayolu da ulaşıma açıldı.

'BÜYÜK KORKU YAŞADIK'
Salarha Vadisi Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toptan, gece büyük bir heyelan meydana geldiğini belirterek, ırmağın önünün kapandığını söyledi. Toptan, "Gece büyük korku yaşadık ve hiç uyumadık. Gece karanlığında tehlikenin boyutunu çok göremedik ama hissettik. Sabah olayın büyüklüğünü fark ettik. Karayolları ekipleri sabah saatlerinde özverili bir çalışma yaptı. Özellikle iş makinesi operatörü çok cesaretli davranarak, barajın önünü açtı ve suyun tahliyesini sağladı. Canını tehlikeye attı. Bunu başardı ve tehlike geçti" dedi.