Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, iki yıl önce Kale Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında konulan kısıtlamanın kaldırıldığını müjdeledi.

Rize Belediye meclisinin 02.07.2013 tarih ve 2013/41 sayılı kararı ile İnşaat kısıtlaması getirilen, Rize Merkez, Eminettin, Kale ve Piriçelebi mahallerinde Haziran 2015 meclis oturumunda alınan kararla kısıtlamanın kaldırıldı.

KISITLAMA KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE KALDIRILDI…

İki yıldır İnşaat yapamayan arsa sahiplerini sevindiren ve derin nefes aldıran meclis kararından sonra konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, arsa sahiplerinin mağduriyetlerinin giderildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi. ” Rize'de Kale ve bazı bölgelerde imar sınırlamasının getirildiği bazı bölgeler var. Bunları bölüm bölüm kaldıracağımızı söylemiştik. Bu kısıtlamayı kaldırırken gerekçesini de dikkate alarak bu çalışmayı yapıyoruz.  Kale bölgesiyle ilgili yaklaşık bir yıldır yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar sonucunda, bu bölgedeki imar kısıtlılığını kontrollü bir şekilde kaldırdık. Bu konuda bir çok mağduriyet yaşayan hemşehrimiz vardı. Danışmanımız Prof. Dr. Metin Şenbil'in başkanlığında İmar komisyonu ve ilgili teknik personelin çalışmasıyla bugün itibari ile sonuçlandırdık.”

İNŞAATLAR KALENİN GÖRÜNTÜSÜNÜ KESMEYECEK..

Başkan Kasap,”Kale bölgesinde artık belli bir alan dahilinde Kale'nin görüntüsünü kesmeyecek şekilde inşaat serbestliği getirdik. Kale'yi 360 derece düşündüğümüz zaman çevresinde Kale'yi görme bakış açıları yükseklik, uzaklık gibi konularda inşaat çalışmalarının yüksekliğini etkileyecektir. Yapılacak olan inşaatlar konumuna göre görüş açısını etkilemeyecek şekilde farklı yüksekliklerde olacaktır. Buna yönelik olarak teknik detay konusunda çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışmaları da kısa süre içerisinde arkadaşlarımız tamamlayacaktır. Çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda uygulama başlayacaktır.