Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin ve beraberindeki teknik heyet şehrimizde devam eden altyapı çalışmaları ve projelerde incelemelerde bulunarak çalışmaların seyri ile ilgili bilgiler aldı.

Rize Belediyesi bünyesinde şehrin ihtiyacına yönelik devam eden sosyal projeler ve altyapı çalışmalarının takibi noktasında haftanın belirli günlerinde sahada olan Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, ziyaretine ilk olarak Fener Mahallesi RTEÜ önü sahil kısmında belediye tarafından dolgu çalışmaları başlatılan sosyal tesis inşaatını inceleyerek başladı. Doldu çalışmalarının yarısına yakını tamamlanan sosyal tesis projesi tamamlandığında bölgede yaşayan vatandaşların denizle bütünleşmesinde önemli rol oynayacak.

Başkan Rahmi Metin daha sonra inceleme programı çerçevesinde merkez sahilde Millet Bahçesi olarak belirlenen ve dolgu çalışması devam alanı inceleyerek bilgiler aldı. İtfaiye Müdürlüğü önünden Çaykur Genel Müdürlüğü önüne kadar mevcut sahilden 80 metre daha denize açılarak 140 dönüme sahip ek bir dolgu alanıyla yeni bir sahil oluşturularak içerisinde çocuk oyun alanlarından, sahil yürüyüş kordonu, çeşitli sosyal alanlar ve ihtiyaç birimlerine yer verilecek.


Sahil kısmında çalışmaları inceleyerek bilgi alan Başkan Rahmi Metin, şehrin üst kısmı Isırlık mevkiinde yapımı devam eden ve çalışmalarda sona yaklaşılan Isırlık Mesire Alanı projesinin son aşamasıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Şehrin kuş bakışı izlenebileceği ve içersinde sosyal donatı alanları, restoran, piknik alanları, spor tesisi ve çeşitli ihtiyaç birimleri bulunan projede bitki çalışmalarına başlandı.

Başkan Rahmi Metin’in gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu inceleme programı Müftü Mahallesi Stadyum sokakta devam eden menfez genişletme çalışmasıyla son buldu.