“BÜYÜK KAR AFETİ İLE BELEDİYENİN AMANSIZ MÜCADELESİ…”

Rize Belediye ekipleri, hummalı bir şekilde çalışarak merkez ve 46 mahalle yolunu ulaşıma açık tutmak için amansız mücadelesine devam ediyor.



SON 20 YILIN EN ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI…

Rize’de dün başlayan ve geceden itibaren etkisini sürdüren Kar, aralıksız devam ediyor. Son 20 yılın en etkili kar yağışı ile karşı karşıya olan Rize’de Karla mücadele veren Belediye ekipleri, gelen ihbarları “Afet Koordinasyon” merkezinde anında değerlendirip ulaşım sorunlarını gidermek için gece’den itibaren çalışmaları sürdürüyor.



MAKİNELER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR…

Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirde bulunan 46 mahalle ve merkez deki çalışmalar “Afet Koordinasyon” merkezinden; şehir kameraları ve harita üzerinden ( GPS) sistemi ile İş Makinalarının çalışma yaptığı mahalleler izlenip, ihbar alınan bölgelere İş makinaları anında yönlendiriliyor.



BİNBEŞYÜZ KİLOMETRE YOL AĞINDA ÇALIŞMA YAPILDI…

Kar yağışının yüksek kesimlerde bir metreyi aştığı şehirde Belediye ekipleri Hastane yokuşu, Dağbaşı, Ekmekçiler, Gündoğdu, Çorapçılar, Hamzabey, Kaplıca, Reşadiye, Kale Kavaklı, Kambursırt, Fener, Fatih mahallesi ve Merkezde şu ana kadar yaklaşık binbeşyüz kilometre yol ağında çalışma yaptı.



BAŞKAN KASAP; “ AÇILAN YOLLAR SIK SIK KAPANIYOR”

Son yılların en şiddetli kışını yaşayan Rize’de Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, karla mücadele ekiplerinin büyük güçlük yaşadığını dile getirdi. Başkan Kasap, “ Sabahın saat dördünden itibaren ekiplerimiz çalışıyor. Ancak devam eden tipi sebebiyle açılan yerler sık sık tekrar kapanıyor, İş makineleri operatörlerimiz tipi nedeni ile önlerini görmekte zorlanırken durmaksızın kar temizliyorlar. Zorlu kış şartlarına rağmen karla mücadeleyi sürdürüyoruz. Yolları ulaşıma açmaya çalışan ekipler bir taraftan tuzlama çalışması yaparken, bir taraftan da yerleşim birimlerinden “Afet Koordinasyon” merkezine gelen “hastamız var” ihbarlarını değerlendiriyor. Makine İkmal Birimimiz günde 200 ila 300 ihbarı 30 İş Makinesi ve 70 personelle Fen işleri ile ortak yürütürken, Temizlik işlerinden 50 kişilik bir ekip de kaldırım ve ana arterlerde kar temizleme çalışması yapıyor” dedi.