Önceki aylarda azalma yaşanan vaka sayılarında kasım ayı ile beraber hızlı bir artışın yaşandığını söyleyen Rize Valisi Kemal Çeber "Geçtiğimiz aylarda, Rizeli hemşerilerimizin özverileri ve kurallara uymadaki başarıları sayesinde vakalarda belli oranlarda azalma ve durağanlaşma gözlemiştik. Fakat bugünlerde vaka sayısında hızlı bir artış gözlemekteyiz. Havaların soğumasıyla beraber, insanların kalabalık ortamlarda yoğunlaşmasını sebeplerden biri olarak görebiliriz. Hem kendi güvenliğimiz ve sağlığımız için hem de başkalarına zarar vermemek adına tüm tedbirleri almak vatandaşlık görevimizdir. Bu sebeple; mecbur kalmadıkça kapalı ortamlara girilmemesini, misafir kabul edip misafirliğe gidilmemesini istirham ediyorum.

Değerli hemşerilerim, Asemptomik yani hastalık belirtisi göstermeyen ama virüs taşıyan birçok insan olduğundan; bunu da göz önünde bulundurarak ona göre tedbirleri alalım. Maskeyi zorunluluk olarak görmek yerine kıyafetimizin tamamlayıcısı olarak görüp, kalabalık ortamlarda daima maskemiz takılı olacak şekilde bulunalım. Sosyal ortamlarda yemek yemek veya sigara içmek için bile maskemizi çıkarmayalım. Çünkü maske yüzümüzde olduğu sürece koruyucudur. Bulunduğumuz ortamda virüs partikülleri havada bulunuyorsa, maske anlık çıkartıldığında bile virüse maruz kalacağımızı unutmayalım.

Pandemi kurallarının uygulanmadığı, maske takmayan kişilerin olduğu ortamlara asla girmeyelim. Yakın arkadaşlarımız veya mesai arkadaşlarımızla bile bir masa etrafında toplanıp yeme-içme gibi maske çıkarmayı gerektiren aktiviteler yapmayalım. Düğün ve cenaze organizasyonlarına zorunlu olmadıkça katılmayalım, katılacaksak da sosyal mesafeye uyalım ve maskemizi takalım. Önce tedbir, sonra takdir.."açıklamasında bulundu.