Rize’de 2008 yılında Rize Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu 50 dönümlü arazi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile iş adamı Şadan Kalkavan başkanlığında kurulan Rize Yatırım A.Ş’ye devredilmişti. 22 Rizeli iş adamından oluşan Rize Yatırım A.Ş., Rize Belediyesi ile imzaladığı protokol gereği İslampaşa Mahallesi’nde oluşturulacak spor kompleksinde stadyum, yüzme havuzu ve kapalı spor salonu yapmayı taahhüt etmişti. Şirket bu zamana kadar Rize Yeni Şehir Stadyumu, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu tamamlanarak hizmete sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği protokol kapsamında, Rize Yatırım A.Ş’ye devredilerek yıkılan Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu arazide ise 30 dönüm üzerine 56 bin metre kare kapalı alana sahip bir AVM inşa edilmeye başlandı. AVM proje koordinatörü Ensar Halitağaoğlu inşaatın sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirterek, kaba inşaatın yüzde 80'ninin tamamlandığını söyledi. 

Yapılacak olan yeni AVM’nin isminin 'Şimal AVM' olacağını belirten proje koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, “Şuan da çalışmalar planladığımız gibi eksiksiz devam ediyor. Bir AVM için en önemli noktalardan biri otoparktır. Bizde projeyi yaparken bu hususu göz önüne aldık ve 3 katlı bin 512 araç kapasiteli otopark inşa ettik. AVM çalışmalarının kaba inşaatı yüzde 80 ölçüde tamamlandı. Kaba inşaatın yanında elektrik, mekanik çalışmalarda devam etmektedir. AVM’de ki iş yerlerinin kiralama işlemleri devam ediyor. Yaklaşık yüzde 70 dükkanlar kiralık olarak verilerek anlaşmalar imzalandı. Ulusal ve uluslar arası birçok firma Şimal AVM’de şimdiden yerini aldı.” dedi. 

“RİZE’NİN YAŞAM SÜRESİNİ UZATACAK”

Proje koordinatörü Halitağaoğlu, AVM için talebe göre dükkan fiyatlarının değiştiğini de kaydetti. Halitoğlu, “Şu ana kadar AVM’de ki dükkanlarda yüzde 70 oranında doluluğun yakaladık. Şemsiye markalar tarafından bir çok yerler opsiyonlandı. Kalan yerler var. AVM’de yer almak isteyenler için fırsat devam ediyor. Kısa bir zamanda tamamlanacak bu vizyon projede özellikle ilimizdeki markaların daha çok yer almasını istiyoruz. Bu projenin Rize’nin yaşam süresini uzatacağını düşünüyorum. Bu proje ile ilimizde ki üniversitenin öğrenci kalitesi ve tercih edilme oranı da artacaktır. Üniversite öğrencileri ilimizde uzun zaman geçirmek için böyle bir alanı tercih edeceklerdir" diye konuştu.