Rize Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan, ÇOGEP 'Emanetiniz Emin Ellerde Projesi' kapsamında, kentteki çocuklar, Ayder Yaylası'ndaki Galler düzüne götürüldü. Tophane Etüt Merkezi'nde eğitim gören çocuklarla, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evlerinde kalan 10 çocuk ve il genelindeki şehit, gazi yakınlarından oluşan toplam 40 çocuk ile gerçekleştirilen gezide eğlenceli anlar yaşandı.

İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve Eşi Leyla Verdi’nin de katıldığı etkinlikte uçurtma uçuruldu, ip atlandı. Halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma, çuval yarışı da yapılarak çocukların keyifli zaman geçirmesi sağlandı.

Çocuklarla beraber oynanan oyunlara eşlik eden Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, "Rize’nin doğa harikası yerlerinden birinde çocuklarımızı buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Onlarla eğlenceli vakit geçirdik. Geleneksel oyunlar oynanarak çocukların eski sokak oyunlarının güzelliğinin farkına varmaları da sağladık. Bu gezimiz ile doğa ile barışık olmaları, böylelikle internet ve sosyal medyadan uzak kalarak grup halinde oyun oynamanın, arkadaşlık kurmanın ve birlikte hareket etmenin önemini anlamalarını hedefledik"  dedi.