Rize’de yapımı devam eden Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yıl Ekim ayında tamamlanacak olan sanayi sitesinin 2. Kademesi için de ihale yapıldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavronoğlu Rize’de yapımı devam eden Çiftekavak Mahallesi’ndeki Küçük Sanayi Sitesin’de çalışmaların son durumunu inceledi.


RİZE’YE NEFES ALDIRACAK PROJE

Karal, “Rize merkezdeki şehircilik ve çevreyi tehdit eden unsurlar anlamında, burası Rize’ye ciddi bir nefes aldıracaktır. Özellikle binalar arasında sıkışmış kalmış, insanlarımızı çevre ve görüntü kirliliği açısından rahatsız eden işyerlerimizin bu bölgeye taşınmasına bizler de öncülük edeceğiz. Sayın Bakan Yardımcımıza ve müteşebbis heyetine bu çalışmaları bir fiil takip ettikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.


RİZE’YE YENİ İSTİHDAM ALANLARI

Kavronoğlu, “Burada 129 tane işyeri faaliyete geçecek ve inşallah 10’uncu ayda da tamamlanmış olacak. Şu anda inşaatın büyük bir kısmı bitmiş durumda ve ince işçiliği tamamlanmaktadır. Esnaflarımız modern ve tertemiz işyerlerine kavuşacaklardır. Rize’mize yeni istihdam alanları sağlanacaktır. Buranın 2. Kademe inşaatının da ihalesi yapıldı. Bir sonraki seneye de inşallah orası faaliyete geçecektir. Rize’nin ihtiyaçları istikametinde burayı genişletmeye devam edeceğiz” dedi.