Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje ile bölgenin su sorununa köklü bir çözüm getirilerek, Rize’nin uzun vadeli içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak.

Projede Yüzde 70 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

DSİ’nin ülke genelinde tesis ettiği büyük su projelerinden biri olan Rize Civar Yerleşimler
1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı ile Rize’de yerleşim yerlerine yılda 3 milyon 410 bin metreküp su temin edilecek. 59.9 kilometre uzunluğunda inşa edilecek olan isale hattı ile bölgenin içme suyu sorunu tarihe karışacak.

Yürütülen çalışmalar neticesinde yüzde 70 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı içme suyu isale hattı projesi kapsamında Varda kaynaklarından alınacak suyun içme suyu depolarına ulaştırılması maksadıyla 59,9 km uzunluğunda isale hattı, 1 adet klor binası, 4 adet içme suyu deposu ve diğer sanat yapıları inşa edilecek. Rize’deki yerleşim yerlerine saniyede 200 litre su temin edilmesini sağlayacak projenin bu yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

2. Kısım İhale Çalışmaları Devam Ediyor

Projenin Rize için önemli olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bölge için önemli bir proje daha hayata geçiyoruz. Takriben 31 milyon 200 bin TL yatırım bedeline sahip Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı ile bölgenin içme suyu problemi tarihe karışacak. Ayrıca, 2. Kısım İçme Suyu İsale Hattı İnşaatı’nın ihale çalışmalarında da sona gelindi. Bütün projeleri hizmete aldığımızda Rize’nin içme suyu sorununa köklü bir çözüm getirmiş olacağız” dedi.