Uzun yıllar aktif siyasetin içinde yer almış olan Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli; Rize’de inşaatı devam eden havalimanına Eski Başbakan ve Rize Milletvekili Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin verilmesinin bir vefa borcu olduğunu belirterek yürütülmekte olan kampanyaya destek verdi.

Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli; gerek vakıf olarak ve gerekse bireysel olarak Eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz ile Rize adına çok sayda projede bir araya geldiklerini her zaman desteklerini gördüklerini belirterek “Çok hatırlarımız oldu. Değerli bir hemşerimizi, değerli bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesut Bey ve ailesi için Rize ilinin önemi çok büyüktür. Rize iline büyük katkıları olmuştur. Her zaman Rize ilinden milletvekili seçilmiştir. 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Rize Milletvekili. 45. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, 48, 53 ve 55. Hükümetlerde Başbakanlık, 57. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1991-2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı. Hayatının her döneminde Rize onun için büyük önem taşıdı. Siyasette Rize bayrağını gururla ve en yukarılarda taşıdı.

Rize ilinde yapımı devam eden havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz’ın ismi çok yakışacaktır. Bu bizim kendisine bir vefa borcumuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu haklı talebimize olumlu yaklaşacağını düşünüyorum.