Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliği'nden, Zonguldak Valililiği'ne atanan Erdoğan Bektaş, kentten ayrılıyor.  Veda ziyaretlerini tamamlayan Vali Bektaş’ı makamında ziyaret eden 53 Gazeteciler Derneği Başkan ve üyeleri; gazeteciler Mustafa Bayrak, Aytekin Kalender, Fikret Karabulut, Arzu Erbaş ve Bayram Ali Sarı kendisine yeni görevinde başarılar diledi, Rize’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

29 ayı Rize’de dolu dolu yaşadığını ifade eden Vali Bektaş: “Rize’ye Rizelilere teşekkür ediyorum. Ayrılırken de kırık ayrılmıyoruz. Öncelikle bize kendi memleketini emanet eden sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız kendi memleketine özel bir değer verdiğini herkes biliyor. Bize kendi memleketini emanet etti. Bizde Rizeli herkesle her zeminde diyalog kurmaya çalıştık. Rize’nin köylüsü, yaylacısı vatandaşıyla, siyasetçi idarecisiyle, tüccarı esnafıyla, öğretmeni öğrencisiyle çok yönlü bir çalışma içerisinde olduk.  Rize için çok hayallerimiz oldu. Kimini yaptık, kimini yapamadık. Zaten tüm hayallerinizi gerçekleştiremezsiniz. Dünya öyle bir yer değil. Umarım bize Rize için verilen 29 ayın hakkını vererek buradan ayrılıyoruz. Rize’nin gelişimine katkı sağladığımızı düşünüyorum. Kalbimiz huzurlu olarak buradan ayrılmamız bizim için mutlu eden bir taraftır. Arkamızdan ‘Allah razı olsun’ dedirtebildiysek bu bize yeter. Görev süremizce verilen görevin hakkını vererek ilimize hizmet etmeye çalıştık. Şimdi ise yeni bir görev için Zonguldak’a gidiyoruz. Ben Rize’yi oradan da izlemeye devam edeceğim. Rize’den güzel duygularla ayrılıyorum.” dedi.     

‘İYİ NİYET GÖRDÜM, BENDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM’

Rizeli gazeteciler ile uyumlu bir şekilde ortak değerleri Rize olarak çalıştıklarına değinen Vali Bektaş, “Biz gazeteciler ile aynı taraftayız. Hepimiz ilimize güzel şeylerin olmasını istiyoruz. Gazeteci arkadaşlardan iyi niyet gördüm, bende yardımcı olmaya çalıştım. Sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum. İnşallah zaman zaman da olsa Rize’yi, güzel yaylaları ziyaret etmeye geleceğim" diye konuştu.  

‘RİZE’YE İZ BIRAKTIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUZ’

53 Gazeteciler Başkanı Mustafa Bayrak, Vali Bektaş’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Bayrak, “Görev süresi içerisinde bizimle iletişim kurarak bize yardımcı oldunuz. Bizim için Rize’ye iz bıraktığınızı düşünüyoruz. Burası sizin ikinci eviniz. Sizi yeniden ilimize bekleriz. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz.” dedi.

Vali Bektaş yapılan vedalaşma sonrası  Rize'den ayrıldı.