Vali Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı’nda huzurevi sakinlerini unutmadı.

Bayramların buruk geçtiği yerlerden biri olan Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafirlerinin yollarını gözleyen huzurevi sakinleri, Vali Ersin Yazıcı’nın ziyareti ile ayrı bir mutluluk yaşadı. 

Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretine Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve diğer ilgililer katıldı.

Huzurevi sakinleri ile tek tek bayramlaşan Vali Yazıcı, "Değerli büyüklerim ellerinizden öpüyorum. Bayramlarda sizlerin yanında bulunmak beni çok mutlu ediyor. Ben de sizin bir evladınızım, evim ve makamım her zaman sizlere açıktır. Ramazan Bayramınızı kutluyor, sağlık ve sıhhat içinde bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın. Barış ve esenlik içerisinde nice bayramlara ulaşabilmeyi diliyorum." diye konuştu. 

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ…

Huzurevi sakinleriyle sohbet ederek hatırlarını ve taleplerini soran Vali Ersin Yazıcı, "Huzurevindeki tüm yaşlılarımız bizim anne ve babamız. Ramazan Bayramında onları yalnız bırakmak istemedik. Yaşlılarımızın elini öperek hatırlarını sormak bizim birinci vazifelerimiz arasında yer alıyor. Onlara sevgimizin, devletimizin şefkat elini uzatmak için buralardayız. Bu ziyaretler büyük bir aile olduğumuzu göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Huzurevi sakinlerimiz ne kadar mutlu olursa biz de devlet olarak görevimizi o kadar yapmış olmanın gururunu yaşarız. Her şey gönlünüzce olsun. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Ramazan Bayramınızı kutluyor, sağlık ve sıhhat içinde bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum." dedi. 

HERKESİ ZİYARETİMİZE BEKLİYORUZ…

Herkesi ziyarete beklediğini dile getiren Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, "Bayramlarımız, günlerimiz güzel geçiyor. Sağ olsunlar burada gelenlerimiz gidenlerimiz çok oluyor. Bizim hiçbir beklentimiz yok. Bizi gelip ziyaret etsinler. Yalnız bırakmasınlar. Halimizi hatırımızı sorsunlar yeterli" dedi.

Huzurevi sakinlerinin büyük bir memnuniyet duyduğu ziyarette yer yer duygulu anlar da yaşandı. 

 BİZLER SİZLERİ KALBİMİZDE TAŞIYORUZ

Vali Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen bayramlaşma programları kapsamında ikinci ziyaretini Şehit Ailelerine gerçekleştirdi. Şehit ailelerini ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı'ya, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu eşlik etti.

Şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirten Vali Yazıcı, Ramazan Bayramı'nda onlarla olmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. 

DEVLET ŞEHİT VE GAZİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR…

Şehit ailelerinin acılarının millet olarak paylaşıldığını ve devletimizin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Vali Yazıcı,"Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Şehit ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kapım şehit ailelerine 24 saat açıktır. Her zaman yanlarındayız. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum." dedi.

ŞEHİT AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI…

Şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Şehitlerimiz bu vatan uğruna canlarını feda etti. Onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehit aileleri hepimizin ailesi. Bizler ne yapsak, vatan uğruna, bayrak uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak, elimizden geldiğince onların yanında olmaya özen göstereceğiz." diye konuştu.

 BABA OCAĞINI ZİYARET ETTİ…

Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet;05 Ekim 2010 tarihinde Muğla'nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda şehit olan Er Ömür Canca'nın Pazar'da yaşayan ailesini, 03 Ağustos 2003 tarihinde Hakkâri Dağ Komando Taburu Muharebe Bölüğü'nde görevli askerleri taşıyan aracın, görev için Şemdinli İlçesi'ne giderken Yüksekova askeri havaalanı mevkiinde kaza yapması sonucu şehit olan Murat Fakir'in Rize Merkezde yaşayan ailesini, 17 Aralık 2004 günü Irak'ın Musul İl Sınırları içerisinde Habur sınır kapısı ile Bağdat arasında seyir halinde iken menfur bir saldırı sonucunda şehit olan Polis Memuru Süleyman Karahasanoğlu'nun İyidere'de yaşayan ailesini, İzmir/Bornova'da vatani görevini yaparken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Er Ahmet Serdaroğlu'nun Rize Merkezde yaşayan ailesini, Beytüşşebap 5. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda askerlik görevini yaparken 5 Eylül 1994 tarihinde Beytüşşebap ilçesi Kelmehmet dağı mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er M. Ali Yılmaz'ın Rize'de yaşayan ailesini ziyaret ettiler.

Şehit aileleri, Vali Yazıcı ve beraberindeki protokol mensupları ile birlikte bayram gününde kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı mutlu ve memnun olduklarını belirttiler.