7 Kasım’da Çin’de kalp kri­zin­den vefat eden Ri­ze­li Gemi İnş. Mü­hen­di­si Mus­ta­fa Murat AVCI’nın ce­na­ze­si Cum­hur­baş­ka­nı ER­DO­ĞAN’ın dev­re­ye gir­me­siy­le ancak 10 sonra bugün Rize’ye gönderiliyor.
 
35 ya­şın­da vefat eden 2 kız çocuk Ba­ba­sı AVCI yarın Rize’nin Mu­ra­di­ye Bel­de­sin­de toprağa verilecek.
 
Çin’in Nan­jing ken­tin­de Gemi İnşaat Mü­hen­di­si ola­rak görev ya­par­ken ge­çir­di­ği kalp krizi so­nu­cun­da vefat eden Ri­ze­li Mus­ta­fa Murat AVCI’nın ce­na­ze­si­nin 10 gün­lük bir süreçten sonra bu akşam Rize’ye gönderilmesi bekleniyor.
 
7 Kasım 2015 Cu­mar­te­si günü Çin’de vefat eden Ri­ze­li Gemi İnş. Mü­hen­di­si Mus­ta­fa Murat AVCI’nın cenazesinin Rize’ye gel­me­si için hem­şe­hri­si olan Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip ERDOĞAN’ın dev­re­ye girdiği ve Bü­rok­ra­tik iş­lem­le­rin so­nuç­lan­dır­dı­ğı­ öğ­re­nil­di.
 
Ordu’lu Bir­sen AVCI ile evli olan Mus­ta­fa Murat AVCI’nın 6 ya­şın­da Ezel ve 2 aylık Asya Su is­min­de de 2 kızı bu­lu­nu­yor.
 
Son 2 yıl­dır Çin’de görev yapan AVCI daha ön­ce­de G.​Kore’de aynı un­van­la ça­lı­şı­yor­du.
 
Rize Fener Li­se­si ve Yıl­dız Tek­nik Üni­ver­si­te­sin­den Gemi İnşaat Mü­hen­di­si ola­rak mezun olan Mus­ta­fa Murat AVCI Çay-Kur Genel Mü­dür­lü­ğün­de Şef ola­rak görev yapan Gül­se­ren ve Sul­tan Hamit AVCI’nın tek erkek çocuklarıydı.
 
Çay-Kur’cu AVCI çif­ti­nin ço­cuk­la­rı Mus­ta­fa Murat AVCI’nın bu ani ve­fa­tı Rize’yi de derinden üz­dü­ğü öğ­re­nil­di.
 
17 Kasım Salı günü Rize’nin Mu­ra­di­ye Bel­de­sin­de top­ra­ğa ve­ri­lecek olan Mer­hum  Mustafa Avcı’ya Allah’tan rahmet başta Sultan Hamit Avcı ve Gülseren Avcı olmak üzere tüm avcı ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
 
Faik BAKOĞLU