İşsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılması ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğini sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle TYP kapsamında güvenlik görevlisi alınacak. 75 kişilik güvenlik kontenjanı için başvurular 12 Ekim Perşembe günü başlayacak ve 16 Ekim Pazartesi günü saat: 23.59 itibariyle sona erecek. Noter çekilişi ise 19 Ekim Perşembe günü saat: 10.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşecek. İşe girmeye hak kazananlar 23 Ekim 2017 tarihinde iş başı yapacak ve 30 Haziran 2018 tarihine kadar çalışacak.

Adaylarda aranan şartlar şöyle:

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak (TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sorgulamasında çalışıyor olmamasını ifade eder)

- 18 yaşını tamamlamış olmak

- Katılımcıların 5188 sayılı kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması

- Katılımcının adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir. TYP süresi içerisinde katılımcının sonradan adli sicil kaydı oluşması durumunda yüklenici tarafından programdan çıkarılabilecektir.

- Emekli, malul aylığı almamak

- Öğrenci olmamak (Açık öğretim öğrencileri hariç)

- 1. ve 2. Liste uygulanmayacaktır.

Katılımcı seçiminde

A) 25-45 yaş arası katılımcılar (25 yaşını tamamlamış ancak 45 yaşını doldurmamış kişiler)

B) Lise ve üstü düzeyde eğitim seviyesindeki kişiler

C) Askerliğini tamamlamış kişiler

D) İlk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev yapacak kişiler öncelikli olarak değerlendirilecektir.