Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı anıta çelenk sundu. Saygı duruşuna anma programına katılan protokol, askerler ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar ve sürücüler de araçlarından inerek eşlik etti. Anma programı okunan İstiklal Marşı ile son buldu.

Anma programının bitmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Teşkilatları bağımsız olarak anıta parti çelengini bırakıp saygı duruşunda bulundu. Tören sırasında yakasında Atatürk resmi ile anma programına katılan sarıklı ve cübbeli bir kişi basının ilgisi çekti. Yozgat’dan Rize’ye geldiğini belirten ve adının Seyit Ahmet Erdoğan olduğunu söyleyen kişi, “Cenazeye iştirak etmek için Yozgat’tan geldim. Hepimizin başı sağ olsun. Atatürk’ün biri gider biri gelir. Bu ülke Atatürksüz kalmaz. Ben cenaze için buradayım. Başka ne işim olur burada“ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile akrabalığı olup olmadığı kendisine sorulan kişi, “Burada keklikleri uçurduk birlikte açılış yaptı. Caminin açılışını yaptık. Tuttum eline. O eli hiç bırakmam. Elinden tuttum ya Erdoğan’ı bir daha bırakmam” diye konuştu.

Sarık ve cübbesi ile yakasına Atatürk resmi takarak anla alanında bulunan kişi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bizim Yozgatlılar karşı gelir buna. Yozgatlılar Yozgat’ın başkent olmasını istiyordu. Ankara’yı başkent yaptı” dedi