DOĞU Karadeniz illeri Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Rize'de düzenlenen programla teorik ve uygulamalı olarak eğitim gördü.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon’un yer aldığı illerinin katılımıyla Rize’de yapılan temel UMKE eğitimi 3 günü teorik ve 2 günü uygulamalı olmak üzere 5 gün sürdü. Eğitim programında, ilk 3 gün katılımcılara teorik olarak temel ve ileri yaşam desteği, afet ve kriz yönetim sistemi, omurga- omurilik ve kafa travmalı hastaya yaklaşım, afet lojistiği, medikal lojistik ve çanta eğitimi, karın-göğüs travmaları ve şokta genel yaklaşım, afet ve olağan dışı durumlarda sağlık olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği, çoklu travmalı hastaya yaklaşım, hasta taşıma teknikleri, alternatif damar yolu, tatbikat planlama ve yönetimi, çadır ve kamp alanı kurma ile enkaz güvenliği gibi pek çok konuda eğitimleri verildi.

Eğitimin son 3 günü ise İkizdere ilçesinin Çamlık mevkiinde de kamp kuruldu, teorik olarak anlatılan konular pratik olarak işlendi.

Eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Talip Başak, eğitimin oldukça başarılı geçtiğini aktardı. Başak, UMKE Temel Eğitimini alarak zor koşullar altında sağlık hizmetini sunmak için gönüllü olan sağlık personelini tebrik etti ve başarılar diledi.