Rize’de etkili olan yoğun kış şartları dolayısı ile 250’nin üzerinde köy ve mahalle ile araç ulaşımı kesildi. Hastalar kar paletli ambulanslar ve gönüllü off-road sporcuların yardımı ile hastanelere taşındı. Off-road sporcuları özel modifiyeli kış şartlarına uygun araçları ile gönüllü olarak sağlık ekiplerine destek verdiler.

Rize’nin Güneysu İlçesine bağlı Kıbledağı Köyü’nde yaşayan ve diyaliz hastası olan 70 yaşındaki Fatma Kar, gönüllü off-road sporcusuna ait araçla alınarak yaklaşık 80 cm karda taşınıp diyaliz merkezine ulaştırıldı. Hasta hem sağlık ekiplerine hem de gönüllü Off-Road’cılara teşekkür etti.

Rize Off-Road Rescume Team Kulübü’nde görevli Kemal Tarlacı ise Valilik bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ulaşılamayan köylere çıktıklarını kaydederek, “Kar yağışı başladığı günden beri 112 Acil Servis ekipleriyle nöbet tutarak, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Hastalarımızı hastaneye ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımız merak etmesin. Bulundukları yerden 112’yi arayarak yardım talep etsinler” dedi.

Tarlacı, bu işi gönüllü olarak yaptıklarını ve araçlarını zor kış şartlarında mahsur kalan hastaların hizmetinde kullanmaktan büyük onur duyduklarını sözlerine ekledi.