Düzenlenen bilim fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Okul Aile Birliği Başkası Mahir Biberoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Memiş Sancaktutan, ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, STK Temsilcileri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışında konuşma yapan Rize TOBB Fen Lisesi Müdürü Tekin Işık ’’Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır’’ dedi.



Fuar hakkında bilgi veren Tekin Işık devamında "Fuarımızda Matematik alanında 12, Kimya alanında 9, Fizik alanında 8, Biyoloji alanında 6, Edebiyat alanında 2, Coğrafya alanında 2, Tarih alanında 1, Din Kültürü alanında 1, İngilizce alanında 2, Almanca alanında 1 olmak üzere toplam 46 projeyi 92 öğrencimiz 17 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki bu çalışmalarımızın her biri ileride büyük projelere atılacak imzaların ilk basamağıdır’’ dedi

Programın açılışında Rize Gençlik Merkezi Halk Oyunları Usta Öğreticileri öncülüğünde Fen Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterisi düzenlendi. Ardından davetliler Okul müdürünün ve proje koordinatörü Fatma Mertayak ve proje rehber öğretmeleri eşliğinde sergilenen projeleri inceleyip öğrencilerden bilgi aldılar.

Program süresince türkü ve esprileriyle şenliğe renk katan Rize‘nin sevilen türkücüsü Osman Dayı (Efendioğlu) ile Fen Lisesi’nin sıra dışı öğrencisi Hüseyin Erdem Zaman’ın yaptıkları atışma unutulmaz anların yaşanmasına sebep oldu.