Rize’de de tüm yurtta olduğu gibi düzenlenen eş zamanlı Demokrasi Mitingi yoğun yağmura rağmen çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşiyor.
Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Mitingine farklı siyasi fikirlere mensup, farklı sivil toplum kuruluşlarından binlerce katıldı. Türk bayraklarını alan herkes meydana akın etti. Yağmura rağmen meydan tıka basa doldu. Mitingde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş yaptı. Bektaş konuşmasında Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı saldırılara neden olarak, petrol üreten Arap ülkeleri ile Türkiye arasında gerçekleştirilen gizli alışverişi gösterdi. Bektaş emperyalist ülkelerin petrol üreten Arap ülkelerini sömürdüğünü, bu ülkelerin Türkiye’yi bur kurtarıcı olarak gördüklerini söyledi.
Mitingde siyasi partiler adına ilk konuşmayı MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben Yaptı. Birben de konuşmasında yaşanan ihanet girişimine karşı birlik çağrısında bulunarak, bu girişimi engelleyin büyük Türk milletine teşekkür etti. Saadet Partisi adına konuşmayı ile İl Başkanı Muhammet Kaçar yaptı. Son konuşmayı ise AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı yaptı. Avcı konuşmasında, FETÖ’ye bağlı bir TV kanalında darbe girişimi gecesi, Türk milletinin aşağılanarak “Bunlar tüfek kullanmasını bilmez, yatmasını bilmez. Tanklara nasıl karşı koyacaklar” sözlerini hatırlatarak, “Ey gafil bu millet kazma ve kürek ile kurtuluş savaşını kazanmıştır. Bu millet çarığı olmadan, azığı olmadan Kurtuluş Savaşını kazanmıştır” dedi.