Suriye savaşının başladığı günden itibaren Türkmen Köyleri önce IŞİD'in, sonra PYD'nin tehdidiyle karşı karşıya kaldı. IŞİD saldırılarının ardından PYD tarafından köyleri boşaltılan Türkmenler bir süre sonra kendilerini korumaya başladı. Müslüman kardeşlerimiz Bayır- Bucak Türkmenlerine, Türkiye’nin dört bir köşesinden gıda ve giyecek gibi çeşitli yardımlar ulaştırılırken, bu konuda hassasiyet gösteren Rize Belediyesi kurum olarak ve çalışan personelin destekleri ile yardım kampanyasına katılım sağladı.

Beşir Derneği Rize Şubesinin Rize Genelinde Bayır – Bucak Türkmenlerine yönelik yürütmüş olduğu yardım kampanyası kapsamında, Rize Belediyesi kurum olarak ve çalışanları arasında toplamış olduğu yardımları Suriye’de bulunan Türkmen kardeşlerimize götürülmek üzere derneğe teslim etti. Rize’de bulunan hayırseverlerinde katıldığı kampanyada bir TIR dolusu malzeme hazırlandı.



BELEDİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE, ÇALIŞAN PERSONEL KAMPANYAYA SESSİZ KALMADI.
Suriye’de Türkmen Dağında mücadele veren Bayır- Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatan Beşir Derneği Rize Şubesi, Rize genelinde Rize Belediyesi ve paydaş kurumlar arasında Bayır- Bucak Türkmenleri için gıda ve temel ihtiyaç yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan Rize Belediyesi kurum olarak bünyesinde çalışan personeline Bayır- Bucak Türkmenleri için yardım çağrısında bulunulacağının duyurusunu yaptı.
Başlatılan kampanyaya sessiz kalmayan Rize Belediyesi çalışanları almış oldukları çocuk maması, çocuk bezi ve battaniyeleri Rize Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim etti. Belediyeye ait bir depoda muhafaza edilen yardım malzemeleri Rize’de faaliyet gösteren Beşir Derneğine teslim edildi.

YARDIM TIR’I DUALARLA UĞURLANDI.
Yardım TIR’ı Rize Belediyesi önünde gerçekleştirilen merasimle dualar eşliğinde yolcu edildi. Belediye binası önünde düzenlenen uğurlama merasimine, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları Çoşkun Yeğen, İsmet Sivrikaya ve Sultan Yılmaz, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Beşir Derneği Rize İl Temsilcisi Saim Öksüz, Dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Yardım TIR’ını uğurlama merasimi öncesinde bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son zamanlarda Ortadoğu da, Suriye’de Müslümanlar gerçekten çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmektedirler. Özelikle Suriye’de yaşananlar kamuoyunda da takip ediliyor ve biliniyor. Beşir Derneği ve Rize Belediyesi olarak STK’ larımız ile birlikte Bayır – Bucak Türkmenlerimize yönelik bir yardım kampanyası başlattık. Halkımızın da desteği ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu faaliyeti sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bugün burada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönül ister ki bu tür ihtiyaçlar hiç olmasın fakat olduğu zamanda bu duruma kayıtsız kalamayacağımızı da göstermemiz gerekiyor. Yardım kampanyamıza destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor, biran önce Ortadoğuda ki bu karmaşanın sona ermesini Allah’tan diliyorum” dedi.

Berşir Derneği Rize İl Temsilcisi Saim Öksüz açıklamasında; Bayır- Bucak ve diğer ihtiyaç sahiplerimiz için Rize Belediyemiz ve STK larımız ile birlikte başlatmış olduğumuz yardım kampanyamızı Rizeli hayırseverlerimizin desteği ile hazırladık. Şuan yardım TIR’ımızı hayırlısı ile yolcu ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.