Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, 72 yaşındaki Kemal ve 70 yaşındaki Zeliha Gülay çifti, sağlık sorunları ve zorlu kış şartları nedeniyle patika yolu kullanamadıkları için evlerine ilkel teleferik ile gidip geliyor.

Gülay ailesi, komşularının arazilerinden yol geçmesine izin vermediği için evlerinin önüne yol getiremiyor. Tehlikeye rağmen 150 metre uzunluğundaki yerden 70 metre yükseklikteki ilkel teleferiği kullanmaya mecbur olduklarını dile getiren çift, yetkililerden modern teleferik yapılması için yardım bekliyor.

Zeliha Gülay, evlerine ulaşım için yol olmadığını, bunun yapılması talebiyle başvurduklarını ancak çevredeki arazi sahiplerinin izin vermediğini söyledi.

Her teleferik kullanışında Allah'a dua ettiğini anlatan Gülay, "Bu insan taşıyan değil, yük taşımak için yapılmış bir teleferik" dedi.

Korktuklarını ama mecbur kaldıkları için teleferiği kullandıklarını belirten Gülay, "Kışın kar yağdı eşim 72 yaşında nasıl aşağıya gidecek. İşi var gitmesi gerekiyor. Mecburen ilkel teleferik vagonu ile aşağı veriyorum ama her binişinde korkuyorum" diye konuştu.

"BURADA DOĞDUM, BÜYÜDÜM VE ÖLMEK İSTİYORUM"

Kemal Gülay ise teleferiği kullanmaktan memnun olmasalar da buna mecbur kaldıklarını belirtti.

Eşi ile başka alternatifleri olmadığı için teleferik kullandıklarını dile getiren Gülay, "Tek istediğimiz bu saatten sonra insan taşıyabilen bir teleferik yapabilmek. Bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Mahallede on yıl muhtarlık yaptığını ve hizmet vermeye çalıştığını aktaran Gülay, şunları söyledi:

"On yıllık dönemde de komşularımız yol vermediği için yapamadık. Bu zamana kadar izin alamadım, bundan sonra da alabileceğimi düşünmüyorum. Dünyanın dört bir tarafına araba ile insan gönderiyorum ama kendi evime araba ile gelemiyorum. Ben hasta olunca kucaklayıp teleferiğe koyuyorlar. 

Evim burada ve başka bir imkanım yok, 70 yıllık servetim burada. Burada doğdum, büyüdüm ve burada ölmek istiyorum. 22 yıldır otobüs işletmeciliği yapıyorum. Dünyanın her tarafına insanları gönderiyorum ama maalesef kendime 500 metre yol yapamadım. Muhtarlığım dahil hiç bir şekilde yol yapamadım."