Rize Sahili'nde düzenlenen ve 2 buçuk ton hamsinin tüketildiği festivalde hamsi kesme ve hamsi yeme yarışması düzenlendi. Rize Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin düzenlediği gösteriyle başlayan program daha sonra Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın konuşmasıyla devam etti.


 
Protokol konuşmalarının ardından yarışmalara geçildi. Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ekiplerinin programdan önce aldığı başvuruların sonunda önce Hamsi Kesme Yarışması yapıldı. Yarışmada 20 kilogram hamsi yarışmacılara dağıtıldı. En kısa sürede elindeki hamsiyi bitiren yarışmacı ise kazanan isim oldu. Yarışmayı kazanan Fatma Arslan'ın ödülü olan çeyrek altını RİKADER Başkanı Selda Albayrak takdim etti.

 
En hızlı hamsi yeme yarışmasında ise heyecanlı anlar yaşandı. Sahneye çıkarılan yarışmacılara önce su içenin diskalifiye olacağı söylendi. Yarışmanın ortasında jüri suyu serbest bırakınca bir anda tüm yarışmacılar ayaklarının dibindeki su şişelerine saldırdı. Yarışmanın sonunda ise kazanan Adem Deniz oldu. Adem Deniz'in ödülü olan çeyrek altını ise Rize Belediyesi Gençlik Merkezi temsilcisi takdim etti.

 
GÖREVLİLER YETİŞTİREMEDİ
 
Kurulan hamsi mangalları başında çalışan görevliler tezgahların önünde oluşan uzun kuyruklara hamsi yetiştiremeyince iş halka kaldı. Görevlilerin mangalların başından çekilmesinin ardından halk kendi hamsisini kendisi pişirdi, kendisi yedi. Görevlilerin çekilmesini fırsat bilen bazı vatandaşlar ise ayıklanmış fakat henüz pişmemiş hamsileri kasalardan poşetlere doldurarak evlerine götürdü. Yüzlerce vatandaş ise kendilerine sıra gelmesi için kuyrukta bekledi.