İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığında yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş, Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Hüseyin Sarı ile İl Özel İdaresi Birim Müdürleri de yer aldı.

Vali Erdoğan Bektaş Mecliste yaptığı veda konuşmasında “yaklaşık 29 aylık süreçte birlikte şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Yaptığımız ve yapmayı planladığımız işleri en iyi sizler biliyorsunuz. İşlerimize elimizin ucuyla hiç tutmadık. Ruhumuzla, gönlümüzle, heyecanımızla ve beynimizle Rize’mize olabilecek her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Ne kadarını başarıp, başaramadığımız vatandaşlarımızın takdirindedir.” Dedi.

Yeni görev yeri olan Zonguldak’a yolu düşen veya işi olan herkesi beklediğini ifade eden Vali Bektaş “Meclis Başkanımız ve üyelerimizi de ağırlamak bizleri sevindirir. Zonguldak’ta bir arkadaşınız, dostunuz, kardeşiniz olduğunu hatırlamanızı isterim. Sizlere hakkım varsa helal olsun, sizlerin de haklarınızı helal etmenizi isterim. Görev sürem boyunca uyumla ve başarılı hizmetler gerçekleştirdik. Aynı uyum ve çalışma azmini yeni gelen valimizle sürdürmenizi ve başarılarınızın devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ise konuşmasında Vali Erdoğan Bektaş’ın Zonguldak Valisi olarak atanması ve bugün itibariyle Rize’den ayrılacak olması hasebiyle üzüntülü olduklarını belirterek “Devlet adamlığı, kişiliği ve tecrübesiyle ilimize önemli hizmetlere birlikte imza attık. Devletimizin işleyişi kapsamında Valimizin tecrübelerinden bir başka ilimiz yararlanacak. Birçok kez araziye çıkıp yerinde incelemelerde bulunduk. Bölgemizin evladı olması nedeniyle bölge insanımızın yapısını bilen ve bir çoğunu kendinde taşıyor olması ilimizde başarılı olmasını sağladı. Makamlar geride bir hoş seda bırakma mercileridir. Valimiz ve değerli eşleri de ilimizde bir hoş seda bırakarak ilimizden ayrılıyorlar. Şahsım ve meclisimiz adına ilimize kazandırdığı hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde de kendisine ve ailesine üstün başarı ve sağlık dilerken bizlerde kendisine hakkımızı helal ediyoruz.” Dedi.

Konuşmaların akabinde Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, uyumlu çalışmaları ve verdiği başarılı hizmetlerin anısına İl Genel Meclisi adına Vali Erdoğan Bektaş’a el işlemeli vazo hediye etti.