SALVADER Yönetim Kurulu Salarha Vadisindeki okulları ziyaret ederek, bu okullarda görev yapan Öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutladı. Her okuldaki öğretmenlere isimlerinin yazılı olduğu karanfil hediye etti. Öğretmenler hatırlandıkları için memnuniyeti dile getirerek Dernek Yönetimine teşekkür ettiler.

Sonrasında Vadimizin emekli öğretmenlerini evlerinde ziyaret ettiler.

Önce,1946 yılından itibaren Uzun yıllar eğitim camiasına hizmet eden ve binlerce öğrenci yetiştiren,eski TBMM meclis başkanı Köksal TOPTAN' ında öğretmeni olan, Rize'nin en yaşlı (97) öğretmeni Mustafa KARA 'yı evinde ziyaret eden SALVADER yöneticileri ve ilk öğrencileri, emektar öğretmenin elini öperek plaket ve çiçek takdiminde bulundular.

Bu süpriz ziyaret karşısında duygulanan Emekli öğretmen Mustafa KARA'nın, ziyaretten dolayı mutluluğu yüzünden okunurken, tüm öğretmenlerin gününü kutladığını belirtti ve SALVADER ailesine bunca yıl aradan sonra o günlerin hatıralarının canlanmasına vesile olduğu için de ayrıca teşekkürlerini iletti.

31 yıl öğretmenlik yaptığını söyleyen Mustafa KARA, keyifli bir sohbetle anılarını paylaştı.

SALVADER Yönetim Kurulu Başkanı Ali TOPTAN da,"Türkiye'nin o zor günlerinde ve ağır şartlarında bölgemizdeki eğitim öğretime fedakarca hizmette bulunan Mustafa öğretmenimizin ve onun şahsında tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutluyorum. Mustafa hocamızın şahsında hayatta olan tüm emekli öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.Şu anda görev yapan tüm öğretmelerimize de üstün başarılar diliyoruz. Mustafa Öğretmenimiz bizimle tecrübelerini paylaştı. Bizim için onların tecrübesi, birikimi çok önemliydi. Bu ziyaretten bizde çok şey öğrendik” diye konuştu.

Ayrıca ziyarette Mustafa öğretmene bir de telefon görüşmesi süprizi yapıldı. Mustafa öğretmenin ilk öğrencilerinden olan TBMM eski başkanı Köksal TOPTAN'la görüntülü telefon bağlantısı kuruldu.Köksal TOPTAN'ın sınıf arkadaşı Mustafa TOPTAN'ın da hazır bulunduğu görüşmede duygulu anlar yaşandı.

Köksal TOPTAN, "ben ilk bilgilerimi ve hayatımda hep lazım olan ilk tecrübelerimi Mustafa öğretmenimden öğrendim.Mustafa öğretmenimin ellerinden öpüyorum ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum dedi.En kısa zamanda Rize'ye gelerek hem okuduğu okulu ve Mustafa öğretmeni ziyaret edeceğini söyleyen eski TBMM Başkanı Köksal TOPTAN, bana bu gün ilk öğretmeninmle bu güzel buluşmayı sağlayan SALVADER ailesine çok teşekkür ediyorum dedi ve en kısa zamanda SALVADER'ide ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra SALVADER Başkanı ve beraberindeki heyet Recep Katip, Reşat TULA ve Hüseyin Delihasan’ı evlerinde ziyaret ettiler.

SALVADER Başkanı Ali TOPTAN, burada da öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek, ’’24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle sizin köylerimizde en tecrübeli öğretmenler olduğunuzu duyduk. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla birlikte gelip sizi ziyaret edelim dedik. Tüm öğrenciler öğretmenlerini ziyaret ederek unutmamalılar . Sizi böyle sağlıklı bir şekilde 92 yaşında görmek bizleri çok mutlu etti. Bu vesile ile tüm emekli öğretmenlerimize sağlık diliyoruz, görevleri başında hizmet eden öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Recep öğretmenimizi, Reşat öğretmenimizi ve Hüseyin öğretmenimizi dinlemekten keyif aldık. Bizim için onların birikimleri çok önemlidir. Bizlere ayırdıkları zaman için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıllarını eğitime adamış Emektar öğretmenler de, SALVADER ailesinin kendilerini ziyaretlerden dolayı mutlu olduğunu belirterek onurlu meslek olan öğretmenliğin tadını hala yaşadıklarını belirttiler. Şu hayatta öğretmenlikten başka hiçbir şey istemedik. Çok zorlu şartlarda yaşadık. Bizler, yaz kış yürüyerek uzak köylere gider gelirdik. Zor şartlar vardı. İmkanlar bu güne göre çok kısıtlı idi. Bu günkü öğretmenlerimiz çok şanslı, imkanlar iyi noktada. Bütün eğitim camiasının öğretmenler gününü kutluyoruz dediler.