Madalya alan sporcuları kutlayan Vali Çeber, "Daha çok çalışmalı ve yeni yeni başarılar elde ederek göğsümüzü kabartmaya devam etmelisiniz” dedi.

Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonasında sıkletlerinde şampiyon olan Cansu Bektaş, Dilara Narin ve Onur Demirci ile Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında sıkletinde ikinci olan Pelinsu Bayav ve Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonasında üçüncülüğü elde eden Muhittin Sarıçiçek’i, Rize Valisi Kemal Çeber makamında kabul etti. Sporcuların antrenörleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye’de spor alanında 15 yıl içindeki tesisleşme sayesinde dünya şampiyonu sporcular yetiştiğine vurgu yapıldı. Vali Çeber, “Son yıllarda spor alanında Rize’de de çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu sayede birçok Rizeli milli sporcumuz ve Rize’de faaliyet gösteren spor kulüplerinde, spor hayatlarını sürdüren sporcularımız dünya şampiyonlukları kazandı ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızı göndere çekti, bu başarılar hepimizin göğsünü kabartmıştır” dedi.

Madalya alan sporcuları kutlayan Vali Çeber, herkesin spor yapabileceği ortamlar oluşturma gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Çeber, "Kazanmış olduğunuz bu başarılardan dolayı sizler örnek birer sporcusunuz. Birçok sporcu sizleri örnek alacak ve milli formayı hedefleyecektir. Bu yüzden daha çok çalışmalı ve yeni yeni başarılar elde ederek göğsümüzü kabartmaya devam etmelisiniz” diye konuştu. 

Ziyaret sonunda şampiyon sporculara çeşitli hediyeler de verildi.