Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı proje desteği ile Rize Valiliği tarafından, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen "Yöresel Sanatlara Yenilikçi Dokunuşlar" projesi kapsamında düzenlenen Sepet Örücülüğü Mesleki Eğitim Kursu ve Tasarım Atölyesi ürünlerinin yer aldığı sergi düzenlendi. Sergi Covid-19 tedbirleri doğrultusun belirli sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi.

Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber, Rize Belediye Başkanı eşi Fatma Metin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu,Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naci kalaycı, Ebruli Yaşam Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sepet Örücülüğü Kültür Bakanlığı Sanatçışı Beyhan Yaşıyan’ın katılımıyla gerçekleşen programda Sepet Örücülüğü Mesleki Eğitimi alan kursiyerlerin yaptığı ürünler ve Tasarım Atölyesi katılımcılarının geliştirdiği ürünler sergilendi.

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi desteğiyle yürütülen Sepet Örücülüğü Mesleki Eğitim Kursu kursiyerlerine ve proje kapsamında oluşturulan Tasarım Atölyesi katılımcılarına belgeleri takdim edildi. Kursiyerler tarafından üretilen çay bardağı ve çaydanlık temalı ürünler katılımcı misafirlere hediye edildi.

Mesleki Eğitim Kursları Bizler İçin Çok Önemli

Vali Çeber, sergide yaptığı açıklamada; “Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarının gün yüzüne çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması için mesleki eğitim kursları önem taşımaktadır. Geleneksel ve Yöresel ürünlere gençlerimizin tasarım becerileri ve bakış açılarıyla, yenilikçi dokunuşlarıyla birbirinden güzel ve farklı ürünler ortaya çıktığını görmekteyiz. Bu vesile ile bu kursun planlanmasında emeği geçen herkese ve kursa katılım sağlayan tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.